Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Aυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας σε τρόφιμα στην Ιαπωνία


ΤΟΚΙΟ. Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό όπου καταβάλλονται
προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αλυσιδωτών προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι, ενώ η κυβέρνηση θα έχει αποφασίσει ως αύριο εάν θα περιορίσει την κατανάλωση και τη διάθεση τροφίμων από την περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιουκίο Εντάνο.
Στο μεταξύ, ένα ηλεκτρικό καλώδιο συνδέθηκε με τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα για να τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης, αλλά η παροχή ρεύματος δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας.
Εξάλλου, οι ιαπωνικές αρχές σχεδιάζουν με τη βοήθεια του στρατού και πυροσβεστών να εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό που θα ρίχνει συνεχώς νερό στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ώστε να ψυχθεί το ραδιενεργό καύσιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας.
Στο μεταξύ, ένα ηλεκτρικό καλώδιο συνδέθηκε με τον αντιδραστήρα 2, για να τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης, αλλά η παροχή ρεύματος δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.
Οι ιαπωνικές αρχές συνέστησαν στον πληθυσμό που εγκαταλείπει την περιοχή κοντά στον πυρηνικό εργοστάσιο, τη λήψη ιωδίου, που είναι προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς.
Στο μεταξύ, οι διασώστες εντόπισαν και διέσωσαν μία 80χρονη γυναίκα και ένα 16χρονο αγόρι, που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια της πόλης Ισινομάκι. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo οι νεκροί πιθανότατα να ξεπερνούν τους 15.000 μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε χθες στην επαρχία Ιμπαράκι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου