Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μεσαιωνική σταυροφορία

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν πήρε θέση στα όσα συμβαίνουν στη Λιβυή και άσκησε σκληρή κριτική στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για στρατιωτική επέμβαση στην αφρικανική χώρα. «Το ψήφισμα του
ΣΑ είναι ελλιπές και ελαττωματικό, καταστρέφει τα πάντα και θυμίζει μεσαιωνική έκκληση σε σταυροφορία, ουσιαστικά επιτρέπει την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα", δήλωσε ο Πούτιν και υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν υποστήριξε το ψήφισμα αυτό γιατί είχε πολλές ενστάσεις ενώ πρόσθεσε ότι φυσικά δεν ανταποκρίνεται στα δημοκρατικά κριτήρια το καθεστώς Καντάφι, όμως αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε άλλες χώρες να επεμβαίνουν σε εσωτερικές συγκρούσεις.
«Αυτό που με ανησυχεί είναι η ελαφρότητα με την οποία λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις όσον αφορά τη χρήση βίας στις διεθνείς υποθέσεις. Αυτό γίνεται μια ισχυρή τάση και μια σταθερά στην (πολιτική) των ΗΠΑ. Κατά καμία παράμετρο το λιβυκό καθεστώς δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια μιας δημοκρατικής χώρας, αυτό είναι ολοφάνερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας επιτρέπεται να επέμβουμε στις εσωτερικές πολιτικές, έστω και ένοπλες συγκρούσεις, από το εξωτερικό, υπερασπιζόμενοι μία από τις πλευρές» επεσήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου