Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στα μαχαίρια ΝΔ και ΛΑΟΣ για τον Λιάσκο

. Ανακοίνωση του ΛΑΟΣ για προσχώρηση του πρώην υφυπουργου Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου στο κόμμα, προκάλεσε μία οξύτατη αντιπαράθεση, καθώς ο πρώην βουλευτής της ΝΔ το αρνήθηκε αργότερα.
Μάλιστα ο κ. Λιάσκος εξαπέλυσε το Σάββατο επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη για
τη φερόμενη καταγραφή της συνομιλίας των δύο αντρών, κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή.
Όπως δήλωσε ο Α. Λιάσκος:
«Η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη, με την οποία με καλεί να παραλάβω το ηχητικό ντοκουμέντο της μεταξύ μας τηλεφωνικής συνομιλίας, συνιστά δημόσια ομολογία ποινικού αδικήματος. Συνιστά αθλιότητα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή των ατομικών μου δικαιωμάτων και θίγει την προσωπική μου ελευθερία.
Καλώ τον κ. Καρατζαφέρη να προβεί, εντός της ημέρας, σε δημόσια δήλωση συγνώμης.
Είναι προφανές ότι το αδίκημα αυτό του κ. Καρατζαφέρη θα είχε, ήδη, προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, εάν ο κ. Καρατζαφέρης δεν εκαλύπτετο από τη βουλευτική ασυλία».
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο ΛΑΟΣ είχε ανακοινώσει την προσχώρηση του κ. Λιάσκου, κάτι όμως το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του ιδίου. Ώρες αργότερα, εκδόθηκε ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρονταν:
«Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του. Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία».
Όμως, αυτές οι διευκρινίσεις εκνεύρισαν το Γ. Καρατζαφέρη και εν συνεχεία το ΛΑΟΣ έκανε λόγο για εκβιασμούς και πιέσεις προς την πλευρά του πρώην υφυπουργού Τουρισμού, επί κυβερνήσεων Καραμανλή.
«Ο κ. Λιάσκος υπαναχώρησε. Αντιλαμβανόμαστε τους εκβιασμούς που εδέχθη. Λυπούμεθα για την αδυναμία του αυτή και τον καλούμε να παραλάβει την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος, όπως και τις φωτογραφίες της προσχώρησης με τα πλατιά χαμόγελα», ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου