Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Aγωγές ελαιοπαραγωγών της Κρήτης για παρακράτηση επιδοτήσεων



Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει το ζήτημα της περικοπής της επιδότησης ελαιολάδου από τους ελαιοπαραγωγούς κατά 40% από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την ελαιοκομική περίοδο 2002-2003, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 9 Μαρτίου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου
στα Χανιά, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης.

Η περικοπή αυτή είχε τότε προκαλέσει αντιδράσεις με δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών.



Το 2006, 250 αγρότες από το νομό Χανίων, με την συνδρομή της ΓΕΣΑΣΕ είχαν καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, διεκδικώντας την καταβολή του 40% από την επιδότηση του 2002-2003.



Οι αγωγές αυτές όπως ανακοίνωσε ο κ. Γωνιωτάκης θα αρχίσουν σταδιακά να εκδικάζονται από τον Απρίλιο στο μονομελές διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών.



Ο κ. Γωνιωτάκης κάλεσε τους αγρότες των Χανίων που είχαν καταθέσει αγωγές, να προσέρχονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καθημερινά (10.00 έως 13.00,) προκειμένου να υποβάλλουν εξουσιοδοτήσεις, ώστε να εκπροσωπηθούν στην εκδίκαση των αγωγών από τους δικηγόρους της ΓΕΣΑΣΕ.



Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκεται το ζήτημα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών των Χανίων που υπέστησαν ζημιές από τα σπασίματα από τις χιονοπτώσεις του 2008.



Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Γωνιωτάκης, ο σχετικός φάκελος στάλθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός ενός μήνα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου