Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


   Ο 70χρονος Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Ελού, με περιουσία που αγγίζει τα 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι και φέτος ο επικεφαλής της λίστας Forbes, που
περιλαμβάνει κατά σειρά πλούτου, όλους τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Η λίστα διέρρευσε στον Τύπο ενώ το περιοδικό αναμένεται να την ανακοινώσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Τον Σλιμ ακολουθούν ο Μπιλ Γκέιτς με 53 δισεκατομμύρια δολάρια κι ο επίσης Αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ με 47 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Σλιμ αυξήθηκε κατά 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα χρόνο καθώς οι μετοχές της εταιρίας του America Mobil ανέβηκαν κατά 35%, το ίδιο διάστημα. Ο Μπιλ Γκέιτς υπολογίζεται ότι διέθεσε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις 28 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας.
Στη λίστα προστέθηκαν 97 νέοι δισεκατομμυριούχοι εκ των οποίων 27 προέρχονται από την Κίνα. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν στη λίστα δισεκατομμυριούχοι από τη Φιλανδία και Πακιστάν, ενώ για πρώτη φορά η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ στον αριθμό δισεκατομμυριούχων, καθώς διαθέτει φέτος 89. Ακολουθεί η Ρωσία με 62 ενώ 11 χώρες διπλασίασαν τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων τους.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου