Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σοβαρές καταγγελίες από Δαλούκα


Στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου προσήλθαν σήμερα το πρωί,  για να καταθέσουν, ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς και ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα παιχνίδια Μακάμπι – Ολυμπιακός και Άρης - Παναθηναϊκός, για τα οποία γίνεται λόγος στις περιβόητες κασέτες, που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ο Αλέξης Κούγιας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις που έκαναν οι κ. Δαλούκας και κ. Βοριάς θεωρούνται αρκετά σημαντικές.

Αναλυτικότατη ήταν η κατάθεση που έδωσε ο Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος μίλησε για πρόσωπα και καταστάσεις, διατρανώνοντας ότι δεν δωροδοκήθηκε και ούτε του έγινε ποτέ σχετική πρόταση.

Υποστήριξε ότι δέχεται απειλές και ζητεί την ηθική του αποκατάσταση, καθώς, όπως φέρεται να είπε, «ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και τώρα την πληρώνω εγώ».

Στο πλαίσιο της έρευνας, αυτή τη στιγμή εξετάζεται η διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος, όπως παράβαση του αθλητικού νόμου, δωροδοκία και ενδεχόμενη εκβίαση, και προς το παρόν δεν μπορεί να διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Εάν κριθεί αναγκαίο, θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, ενώ σε αυτή τη φάση δεν αναμένεται να ζητηθεί η τρίτη κασέτα.

Ο Σωτήρης Βοργιάς είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω αυτή τη φορά να βγει κάτι», ενώ ο Γιώργος Δαλούκας δεν προέβη σε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσουν οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Κύρος Βασάρας και Κυριάκος Θωμαΐδης.

Στο κομμάτι της ίδιας έρευνας εντάσσονται και οι δύο κασέτες, τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των οποίων παρέδωσε ήδη στις δικαστικές αρχές ο ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας έχει υποστηρίξει ότι ανωνύμως περιήλθε το επίμαχο υλικό στα χέρια του, ενώ, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα κληθεί να δώσει και νέα κατάθεση για όσα γνωρίζει γύρω από το παρασκήνιο των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου