Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πληρώνουν ακριβά την οικογενειακή βία στην Αυστραλία

H οικογενειακή βία στοιχίζει $13 δισ. το χρόνο στην οικονομία της Αυστραλίας σύμφωνα με παναυστραλιανή έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, με επικεφαλής τη δρα Μπραφ.


"Πρόκειται για ένα απίστευτο πραγματικά κόστος στην αυστραλιανή οικονομία, όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην εργασία και παραγωγικότητα, στο σύστημα υγείας, στο νομικό σύστημα, για να αναφερθώ στα κυριότερα", θα πει η δρ. Μπραφ.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η οικογενειακή βία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των γυναικών κατά τη διάρκεια του δεσμού αλλά και μετά τη διάλυση της σχέσης.

H απόφαση να μείνει ή να φύγει η γυναίκα από έναν βίαιο δεσμό, συχνά, ρυθμίζεται από οικονομικούς παράγοντες. Τα χρήματα είναι, συνήθως, η αφορμή ή το εμπόδιο στην αποχώρηση.

Οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν, επίσης, την ανάκαμψη της γυναίκας από την κακοποίηση. Δικηγορικά έξοδα, παιδικοί σταθμοί και χρέη που δημιουργήθηκαν και από τα δύο μέρη κατά τη διάρκεια της συμβίωσης, είναι ο ανήφορος που έχει να αντιμετωπίσει η κακοποιημένη γυναίκα μετά τον χωρισμό.

Σύμφωνα με μία από τις προτάσεις της έρευνας οι κυβερνήσεις και οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί θα πρέπει να στηρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες και να τις βοηθούν ώστε να έχουν πρόσβαση σε χαμηλότοκα δάνεια και οι εργοδότες με ειδικά προγράμματα, όπως ελαστικά ωράρια, παιδική φροντίδα κ.ά., να τις διευκολύνουν στο χώρο εργασίας.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου