Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Φοβούνται στο Ισραήλ για επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω Λιβύης





Το Ισραήλ εγκαινιάζει εκστρατεία, για να περιορίσει τις ζημιές στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες προκλήθηκαν από τις πρόσφατες ταραχές στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επισκέπτες που διστάζουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς της Βόρειας Αφρικής.
«Η περιφερειακή κρίση αποτελεί μια πρόκληση και μια ευκαιρία για τον τουρισμό στο Ισραήλ» δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Τουρισμού, Στας Μιζέζνικοφ, κατά την επίσκεψή του στο τουριστικό περίπτερο του Ισραήλ στο Βερολίνο, στη διεθνή έκθεση για τον τουρισμό ITB Berlin 2011 (9-13 Μαρτίου), αναφέρει η ανακοίνωση.



Ο Μιζέζνικοφ διευκρίνισε ότι μια διαφημιστική εκστρατεία, που χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό εννέα εκατομμυρίων ευρώ (12,7 εκατομμυρίων δολαρίων), θα προβάλει «το Ισραήλ ως έναν εναλλακτικό προορισμό για τους τουρίστες που έως σήμερα επέλεγαν για τις διακοπές τους άλλες χώρες της περιοχής».



Ο αριθμός των τουριστών στο Ισραήλ μειώθηκε κατά 2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η πιο σημαντική υποχώρηση (-83%) αφορά στους επισκέπτες που φθάνουν στο Ισραήλ οδικώς, κυρίως μέσω της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα.



Το ισραηλινό Υπουργείο Τουρισμού διευκρίνισε ότι η εκστρατεία προβολής της χώρας εγκαινιάστηκε στις Η.Π.Α., τη Ρωσία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες.



Η εκστρατεία θα απευθύνεται επίσης στους «Γάλλους εβραίους που συχνά παραθερίζουν στη Βόρεια Αφρική». Σχεδόν 3,45 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν το Ισραήλ το 2010.



Η γαλλική εταιρεία «Costa Croisieres», πρώτη στην Ευρώπη στον τομέα αυτό, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, την αντικατάσταση για όλο το 2011 των προγραμματισμένων σταθμών στην Αίγυπτο, την Τυνησία και το Ισραήλ από άλλους στη Μεσόγειο, λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή.



«Παρά το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ δεν θέτει κανένα πρόβλημα, διαπιστώνουμε μια κάποια επιφύλαξη των πελατών και την ξαφνική διακοπή των κρατήσεων» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Costa Croisieres».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου