Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Kαι παπάς και ζευγάς»


Την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα να μη φορούν ράσο κατά τη διάρκεια βιοποριστικής επαγγελματικής δραστηριότητας δίνει η Εκκλησία σε όσους επιθυμούν να χειροτονηθούν χωρίς να πληρώνονται, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η γενικότερη πολιτική περιορισμού των προσλήψεων στο Δημόσιο.
Στην αρχιεπισκοπή υπάρχουν, ήδη, περίπου 50 αιτήσεις για χειροτονία, αλλά ο περιορισμός στις
θέσεις εφημερίων, που πρέπει να ακολουθήσουν την αναλογία «πέντε αποχωρήσεις για κάθε μία πρόσληψη» του Δημοσίου, αποτρέπει από το να δοθούν θέσεις σε όλους.
Έτσι, η Εκκλησία «κατ’ οικονομίαν» επιτρέπει σε όσους έχουν ήδη εργασία, την οποία θέλουν να διατηρήσουν για βιοπορισμό, κατά την ώρα της εργασίας τους αυτής να φορούν τη λαϊκή περιβολή, εφόσον υπάρχουν κωλύματα από την εργασία τους.
Σύμφωνα με πηγές της αρχιεπισκοπής, αυτό ισχύει και σήμερα, για ορισμένες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα, για τους γιατρούς, που δεν μπορούν να μπαίνουν στο χειρουργείο με τα ράσα, ή και για τους στρατιωτικούς γιατρούς.
«Προς αποφυγήν παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε οιοσδήποτε εκ των συνεργατών του, πρότεινε ή αποδέχτηκε την κατάργηση του ράσου για όσους, παράλληλα με το λειτούργημα του κληρικού, ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συμβατή φυσικά με αυτό.
»Όμως σε περιπτώσεις ειδικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως παράδειγμα αυτή του ιατρού χειρουργού, το όλον ζήτημα κρίνεται εξατομικευμένα και κατ΄ οικονομίαν, όπως άλλωστε συνέβαινε και στο παρελθόν» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου