Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Το τουρκικό Επιτελείο Στρατού καταγγέλει ότι τα ελληνικά αεροσκάφη τους αναχαιτίζουν μέσα στο Αιγαίο!


   Παράπονα κάνει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίζουν συνεχώς τα τουρκικά και δε τους αφήνουν να κάνουν τις...ασκήσεις τους!
Το Επιτελείο στην ιστοσελίδα του μιλά για «εκπαιδευτικές πτήσεις στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο», κάτι που μεταφράζεται και
ως αναγνώριση των παραβιάσεων πάνω από το Πέλαγος. Ωστόσο όπως καταγγέλουν τα ελληνικά αεροσκάφη σταματούν συνεχώς τις ασκήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε «εκπαιδευτικές» πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών F-16 που έγιναν τη Δευτέρα και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά Μ-2000 και F-4 τρεις φορές δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Λέσβου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του του Γενικού Επιτελείου τα ελληνικά Μ-2000 που απογειώθηκαν από την Τανάγρα παρενόχλησαν τη Δευτέρα το πρωί (10.05') τουρκικά F-4 και F-16 για 15 λεπτά , ενώ τα ελληνικά Μ-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο παρενόχλησαν τουρκικά F-16 για περίπου 40 δευτερόλεπτα νοτιοδυτικά της Λέσβου στις 15.09 τη Δευτέρα.
Από την άλλη, χθες η τουρκική κορβέτα «Μποντρούμ» μπήκε στα ελληνική χωρικά ύδατα και έφτασε ως την Πάρο! Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το τουρκικό πολεμικό πλοίο απέπλευσε το απόγευμα της Τρίτης από τη Σμύρνη, κινήθηκε βόρεια της Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα. Στη συνέχεια, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Πάρου, Τήνου και Μυκόνου. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έπλευσε προς παρακολούθηση του τουρκικού σκάφους, καλώντας το να αποχωρήσει από τα ελληνικά ύδατα.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου