Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανώμαλη προσγείωση για τα παιδιά των μπλόκων


Υπό την απειλή των συλλήψεων στις Σέρρες και της μικρής συμμετοχής στις υπόλοιπες «εξεγερμένες» περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ολοκληρώνεται – πριν ακόμα αρχίσει – το φετινό ραντεβού των αγροτών με τις κινητοποιήσεις. Ειδικά η μικρή συμμετοχή στη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη
αποθάρρυνε τους αγροτοσυνδικαλιστές από το να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία στη Γυρτώνη της Λάρισας, στα διόδια των Νέων Μαλγάρων και στα Πράσινα Φανάρια στην ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Μετά τη σύσκεψη στη Γυρτώνη, οι Λαρισαίοι αποφάσισαν να αποσύρουν τα 70 περίπου τρακτέρ τους, καθώς σύμφωνα με τον Χρήστο Σιδερόπουλο, «δεν ασκούσαν ισχυρή πίεση». Ωστόσο, θα παραβρεθούν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις Σέρρες, στη δικάσιμο των 7 συλληφθέντων αγροτών.

Μοναδική «εστία» στον Προμαχώνα
Με τα πόδια από τα Λουτρά Σιδηροκάστρου μέχρι τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα και με τον κίνδυνο της σύλληψης αποφάσισαν να διαδηλώσουν οι συγκεντρωμένοι αγρότες, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου μετά τις 2 το μεσημέρι. «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα των εισαγωγών δημητριακών χωρίς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους από το τελωνείο του Προμαχώνα, καθώς και των εισαγωγών κρέατος και γάλακτος αγνώστου προελεύσεως, πραγματοποιώντας ειρηνική διαδήλωση και όχι για να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση ή την αστυνομία», δήλωσε στο Agronews ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής.
Οι αγρότες των Σερρών αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της σύλληψης ακόμα και αν περπατήσουν όλοι μαζί, καθώς ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία απαγορεύεται η συνάθροιση αγροτών ή/και αγροτικών μηχανημάτων σε όλο τον νομό μέχρι νεωτέρας!
Να σημειωθεί ότι τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο 26ο χλμ Σερρών - Προμαχώνα να φτάσουν στο συνοριακό σταθμό τού Προμαχώνα πεζή. Η αστυνομία έκλεισε την εθνική οδό για ένα τέταρτο της ώρας χωρίς να επιτρέπει τη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο που βρίσκονται τα τρακτέρ τους και η εθνική οδός άνοιξε πάλι.
 
Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του νομού Λάρισας
Η συντονιστική επιτροπή αγροτών και οι αγρότες που συμμετείχαν στη Γυρτώνη στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/2/2011 και ώρα 10:00π.μ. ανακοινώνει την αναστολή των κινητοποιήσεων για το επόμενο μικρό διάστημα λίγων εβδομάδων με τη δέσμευση ότι δηλώνουμε ΠΑΡΟΝ και ότι ο αγώνας συνεχίζεται με τις μορφές που θα επιλέξουν οι αγρότες το επόμενο διάστημα.
Καταρχάς καταγγέλλουμε το αστυνομικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης που χρησιμοποιώντας νόμους των προηγούμενων 30 ετών αποφάσισε να απαγορεύσει την διαμαρτυρία. Να συλλάβει συναδέλφους, να κάνει κατασχέσεις θυμίζοντας το τι είχε κάνει η ίδια κυβέρνηση στις Μικροθήβες όπου ξεφούσκωσε τα λάστιχα των αγροτών και έριξε ζάχαρη στις μηχανές δημιουργώντας αγροτοδικεία σε όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο. Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω γιατί το αγροτικό κίνημα έχει αστείρευτες δυνάμεις και διεκδικεί για να λυθούν προβλήματα που η ίδια η πολιτεία απαξιεί να πραγματοποιήσει.
Δηλώνουμε ότι την Παρασκευή 11/02/2011 θα είμαστε παρόν στη δικάσιμο που ορίστηκε στις Σέρρες για συμπαράσταση και στήριξη των 7 συναδέλφων όπου από εκεί θα αποφασίσουμε και τις περαιτέρω δράσεις και συντονισμό για τη επέτειο του Κιλελέρ ώστε να πάρει απολογητικό χαρακτήρα για τη σημερινή κυβέρνηση και μια πανελλαδική εξόρμηση προς την Αθήνα ώστε να τονίσουμε στην κυβέρνηση και να προβληματίσουμε όλους τους καταναλωτές
• ΓΙΑ  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ και αφορά όλους μας,
• ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ,
• ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ και μας υποχρεώνουν να τρώμε σκουπίδια
• ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ υπάρχει μεγάλο αδιέξοδο και οργή.
• ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ
Αχελώος - Κάρλα – φράγματα - λιμνοδεξαμενές
• ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ και δεν θα αποζημιώνει
• ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ – ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ  - ΣΚΟΥΛΗΚΙ τα οδηγούν πλέον στα ΠΣΕΑ
• ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΙΤΡΟΠΟΙΗΣΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ που τα παίρνουν από τη Θεσσαλία και χάνονται 50.000.000€ ανά έτος
• ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΧΩΡΑΦΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΡΑΦΙ
 
Για τους συναδέλφους αγρότισσες και αγρότες που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στο κάλεσμα των προηγούμενων ημερών αποφασίζοντας να μείνουν πίσω, τους καλούμε και τους γνωστοποιούμε ότι: κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, κερδίθηκαν πολύ περισσότερα από αυτά που χρόνια είχαν να μπουν σε μια σειρά αλλά πρέπει να τους πούμε τους Θεσσαλούς αγρότες, κτηνοτρόφους και δενδροκαλλιεργητές ότι ο πλούτος που παράγεται στην περιοχή μας και στην Ελλάδα παράγεται με πολύ αγώνα, ιδρώτα, κόστος αλλά οι κυβερνήσεις δεν βοηθούν και δεν στηρίζουν την ανάπτυξη για να υπάρχει μια αξιοπρεπής ζωή στην ύπαιθρο. Έγιναν κινητοποιήσεις από τους αγρότες σε δημόσιους χώρους, τράπεζες, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ για να δείξουν και τους άλλους τόπους δράσης με μοναδικό στόχο από όλους μας την βιωσιμότητα μας.
Το αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα και θα αναπαράγει νέες ιδέες, νέους αγώνες, νέες μορφές κινητοποίησης αποβάλλοντας από το κίνημα τον κομματικό χαρακτήρα και τους συνδικαλιστές μιας χρήσεως κατ’ εντολή.
Καλούμαστε να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον τρόπο δράσης γιατί τίποτα δε μας χαρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου