Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Ο πολυπολιτισμός ζωντανός στην Αυστραλία»


Στην αξία της πολιτικής του πολυπολιτισμού στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής στην Αυστραλία και πιο ειδικά στη Βικτώρια, αναφέρθηκε πρόσφατα ο  ομογενής πολιτειακός υπουργός της Βικτώριας αρμόδιος για θέματα Πολυπολιτισμού και Υπηκοότητας κ. Νίκος Κότσιρας.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κότσιρα έρχονται με αφορμή την
αμφισβήτηση και την έμμεση απόρριψη της πολιτικής του πολυπολιτισμού από το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Κάμερον εκτίμησε, πριν από λίγες μέρες, ότι ο πολυπολιτισμός απέτυχε στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωση που έκανε πριν από περίπου τρεις μήνες και η Γερμανίδα ομόλογός του Άνγκελα Μέρκελ, για την Γερμανία.
Ο κ. Κότσιρας, αναφερόμενος στο μοντέλο πολυπολιτισμού που εφαρμόζεται στη Βικτώρια, είπε ότι αυτό είναι μοναδικό γιατί δεν είναι ένα μοντέλο που στηρίζεται, αφενός, στην πολιτιστική αυτοδιάθεση των μεταναστευτικών ομάδων και, αφετέρου, στην κοινωνική συνοχή και το σεβασμό των νόμων και των θεσμών που αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους έχει δομηθεί η Αυστραλία.
«Η επιτυχία του μοντέλου αυτού» δήλωσε ο κ. Κότσιρας «είναι εύκολο να μετρηθεί. Αρκεί κάποιος να ρίξει μία ματιά γύρω. Θα διαπιστώσει ότι πολλές μεταναστευτικές κοινότητες ζουν σήμερα στη Βικτώρια και την Αυστραλία γενικότερα, αρμονικά. Αυτό είναι επιτυχία και η καλύτερη απόδειξη ότι το αυστραλιανό μοντέλο πολυπολιτισμού είναι μοναδικό στον κόσμο και επιτυχημένο».
Ο κ. Κότσιρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιλιου στην αξία του πολυπολιτισμού, τονίζοντας ότι η συντήρηση και βελτίωση της πολιτικής αυτής αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της φιλελεύθερης νεοεκλεγείσας κυβέρνησης της Βικτώριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου