Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον λαό»


«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τα κόμματα δεν έχουν πει στον λαό την αλήθεια, είναι η ύστατη ευκαιρία να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Διονύσης Νικολάου, παρουσιάζοντας το πρωί, στην κλειστή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, τον απολογισμό δράσης για το 2010.
 Στην ίδια συνεδρίαση θα μιλήσουν αργότερα ο αρχηγός της
αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος.

«Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012 - 2014 θα πρέπει να μετουσιωθεί σε ένα ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα δράσης για όλες τις αναγκαίες αλλαγές που ακόμη και σήμερα δεν τολμούμε» τόνισε ο κ. Νικολάου. Πρόσθεσε, δε, ότι «η πίστωση χρόνου που μας δόθηκε με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία, καθώς το διακύβευμα σήμερα είναι αν θα παραμείνουμε στην προηγμένη οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών ή αν θα καταντήσουμε μια περιθωριακή χώρα των Βαλκανίων».

Αναφερόμενος ειδικότερα στις δράσεις του ΣΕΒ κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο και τις θέσεις που έλαβε για τα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ επεσήμανε -μεταξύ άλλων- τα εξής:

-Για το μνημόνιο: παρά τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει, αποτελεί μια συγκροτημένη δέσμη σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που, εφόσον υλοποιηθούν, θα επιτρέψουν στη χώρα μας να ξεπεράσει οριστικά τα αδιέξοδα δεκαετιών. Παρά τις σημαντικές αλλαγές που έχουν αποφασιστεί, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν νωχελικά, δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικές και επικρατεί μια τάση να αποδυναμώνονται μετά την ψήφισή τους.

-Για τις επενδύσεις: η προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να προέλθει από έναν και μόνο αναπτυξιακό νόμο, όσο καλός και αν είναι αυτός. Απαιτείται απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου