Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σκληρή καμπάνα σε Λαρισαίους για τα μπλόκα του 2007

Αντιμέτωποι με την εξαιρετικά σκληρή και «απρόσμενη» απόφαση του δικαστηρίου ήρθαν οι 3 Λαρισαίοι αγροτοσυνδικαλιστές Θανάσης Κοκκινούλης, Χρήστος Σιδερόπουλος και Τάκης Τσικόπουλος.
Σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κρίθηκαν κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί για παρακώλυση συγκοινωνιών στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Μάρτιο του 2007 και τους επιβλήθηκε 8μηνη καταδίκη.


Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε (με αναστολή) την παραπάνω ποινή, η οποία χαρακτηρίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές «πολύ σκληρή, καθώς στο παρελθόν τα «αγροτοδικεία» κατέληγαν με την αθώωσή τους ή με την επιβολή 2-3 μηνών μάξιμουμ».

Χαρακτηριστική είναι η αθώωση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών των 7 αγροτών που είχαν συλληφθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2011 για παρακώλυση συγκοινωνιών και θρασύτητα κατά της Αρχής κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι Παύλος Αραμπατζής, Γιάννης Τουρτούρας, Χρήστος Βητσικάκος, Σάββας Καρυπίδης, Κώστας Τριανταφύλλου, Γιάννης Γερακούδης και Βασίλης Σπανιόπουλος μετά από μία μαραθώνια διαδικασία αθωώθηκαν.

Όσον αφορά τους Λαρισαίους, να σημειωθεί πως ο τέταρτος κατηγορούμενος Δημήτρης Κοκκινούλης (γιος του πρώην προέδρου της ΕΑΣ) αθωώθηκε, ενώ η κατηγορία αφορούσε το χρονικό διάστημα του Μαρτίου του 2007, όταν τα τρακτέρ των αγροτών συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Πλατύκαμπο και εν συνεχεία επιχείρησαν να καταλάβουν τα Τέμπη. Εκεί η πορεία ακινητοποιήθηκε από το μπλόκο της αστυνομίας κι έτσι οι αγρότες έφτασαν στον προορισμό τους με τα ΙΧ.

Να αναφερθεί, τέλος, πως οι αγροτοσυνδικαλιστές άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου