Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Νιώθω λίγο χειρότερα απ'τη Χούντα»

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Μίκης Θεωδοράκης σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση της χώρας με τα μελανότερα χρώματα. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι «νιώθω λίγο χειρότερα από ότι ένιωθα στη Χούντα».
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Θεωδοράκης τις χαρακτήρισε «αδιάντροπο ξεπούλημα» ενώ τόνισε ότι «οι Έλληνες δεν πρέπει να περιμένουν την ώρα που ο "Δήμιος"
θα έρθει να μας αποτελειώσει. Όλη η περιουσία της Ελλάδας είναι στο σφυρί και μπορεί να πουληθεί οπουδήποτε. Η τρόικα είναι ένα απόστημα. Είναι ένα σύστημα παράνομο εθνικά».


Σύμφωνα με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, η λύση είναι μια: «Πρέπει να ενωθούμε γιατί κινδυνεύει η πατρίδα. Ανεξαρτήτως ιδεολογιών. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να γίνουν μια γροθιά για να απαντήσουν στο σύστημα και στους ξένους».


Σημείωσε ότι στα 86 του χρόνια είναι πλήρης, ενώ υπήρξε πάντα φανατικός με την Ελλάδα και έδωσε όλη τη ζωή του. «Όσοι θέλουν ας με ακούσουνε, όσοι θέλουν ας μην με ακούσουνε», είπε ολοκληρώνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου