Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τα συνθήματα των Ισπανών «Ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»


   Όχι μόνο δε σταματά, αλλά γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα το «Κίνημα 15-Μ» στην Ισπανία με όλους τους Ισπανούς σύσσωμους να συρρέουν στις πλατείες όλης της χώρας. Παρά την συντριπτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος των Σοσιαλιστών στις εκλογές της Κυριακής, στα μεγάφωνα της πλατείας, όπου ξεκίνησαν όλα, της
Πουέρτα δελ Σολ, δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση: οι «Αγανακτισμένοι» αδιαφορούν για τις εκλογές με το ισχύον σύστημα γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, ενώ οι Αγανακτισμένοι αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνημά τους να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.
Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 29 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ τουλάχιστον ως τότε θα συνεχίσουν να μένουν στις πλατείες δίνοντας το δικό τους μήνυμα, με τα συνθήματά τους.
Ενδιαφέρον πάντως έχει να τονίσουμε ότι ένα από τα συνθήματά τους αναφέρει: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», ειρωνευόμενοι την απάθεια των Ελλήνων απέναντι στο «τσουνάμι» που πλήττει τη χώρα μας εδώ και πολλούς μήνες, περισσότερους απ' ό, τι στην Ισπανία, και παρ' όλα αυτά εμείς παραμένουμε αδρανείς και όχι ενωμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου