Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το Κατάρ κινδυνεύει να χάσει το Μουντιάλ

Από τη στιγμή που το λέει ο Σεπ Μπλάτερ, όλα είναι πιθανά. Το Κατάρ κινδυνεύει να χάσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, αν αποδειχτεί κατά την έρευνα που διεξάγεται ότι υπήρξε δωροδοκία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας με προφανή σκοπό τον επηρεασμό τους στην ψηφοφορία.



Ο Μπλάτερ μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε συνέντευξη που παραχώρησε. «Μην με ρωτάτε τώρα τι θα γίνει. Ας πάμε βήμα-βήμα. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε τακτικό δικαστήριο. Δεν μπορούμε να λέμε αν αυτό ή αν εκείνο. Ας περιμένουμε» είπε ο πρόεδρος της FIFA.


Ο Σεπ Μπλάτερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα ψηφοφορία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022Το κλειδί για τις καταγγελίες περί διαφθοράς, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει νέα ψηφοφορία για το ποια χώρα θα αναλάβει τη διοργάνωση, αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Sunday Times», σύμφωνα με την οποία τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Ίσα Χαγιάτου και Ζακ Ανουμά πήραν μίζες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να ψηφίσουν το Κατάρ!


Βέβαια, το να αλλάξει ο διοργανωτής στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Και σίγουρα θα χαλάσει ακόμη περισσότερο το ήδη άσχημο προφίλ της παγκόσμιας ομοσπονδίας.


Η επόμενη χώρα πάντως που διέθεσε το μεγαλύτερο μπάτζετ (πάνω από 30 εκατ. ευρώ) για να πάρει τη διοργάνωση του 2022 ήταν η Αυστραλία.


Στο μεταξύ, όλη αυτή η σεναρολογία, έχει ξεσηκώσει την ποδοσφαιρική Αυστραλία, με την ομοσπονδία (FFA) και την κυβέρνηση να κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά εμμέσως πριν σαφώς να λένε ότι σε περίπτωση που ξαναγίνει ψηφοφορία για την χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ 2022, θα είμαστε και πάλι υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου