Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σίγουρος για την επικράτησή του ο Καντάφι


Οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Αζνταμπίγια, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.
 Στο μεταξύ, ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε σήμερα πως οι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην ήττα και ότι ο λαός της Λιβύης βρίσκεται στο πλευρό του ενώ μάλιστα τόνισε πως αισθάνεται προδομένος από τον πρώην σύμμαχό του, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Οι αντικαθεστωτικοί δεν έχουν καμία ελπίδα, πρόκειται για μια χαμένη υπόθεση», υπογράμμισε ο Καντάφι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Giornale, της οποίας ο ειδικός απεσταλμένος τον ρώτησε πόσο καιρό χρειάζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις για να καταλάβουν την ανατολική Λιβύη.

Στην συνέχεια, ο Καντάφι τόνισε πως «οι αντικαθεστωτικοί έχουν δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να φύγουν. Αυτοί οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν πολίτες, ακόμα και γυναίκες ως ανθρώπινες ασπίδες», πρόσθεσε. Σχετικά με τον υπαρκτό κίνδυνο αιματοχυσίας στις μεγάλες πόλεις που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε: «πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Για τον λόγο αυτό προχωράμε γρήγορα, για να αποφύγουμε τις σφαγές. Αν παραδοθούν δεν θα τους σκοτώσουμε", και αμέσως μετά διευκρίνισε πως «η διαταγή που έχει δοθεί στα στρατεύματα είναι να τους περικυκλώσουν και να τους πολιορκήσουν».

Ο ίδιος απέκλεισε κάθε διαπραγμάτευση με τους αντικαθεστωτικούς: «να αρχίσουμε διάλογο με ποιόν; Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες που συνδέονται με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Αυτοί οι ίδιοι δεν πιστεύουν στον διάλογο, δεν σκέφτονται παρά μόνο να πολεμούν και να σκοτώνουν, να σκοτώνουν και να σκοτώνουν».

Ο συνταγματάρχης Καντάφι δηλώνει μεταξύ άλλων ιδιαίτερα απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή στάση και ειδικά από αυτήν της Ιταλίας. «Έχω σοκαριστεί και αισθάνομαι προδομένος. Δεν ξέρω τι να πω στον Μπερλουσκόνι», είπε και συμπλήρωσε πως «δεν έχει πλέον καμιά επαφή ούτε με την Ιταλία, ούτε με τον Μπερλουσκόνι».

Τέλος, ο Καντάφι αναφέρθηκε στην παρουσία στην Λιβύη του ιταλικού πετρελαϊκού ομίλου ΕΝΙ, ευχόμενος ο λαός της Λιβύης να επανεξετάσει τους οικονομικούς δεσμούς με την Δύση και αυτούς που έχουν σχέση με την ασφάλεια».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου