Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χωρίς εξαιρέσεις η φορολόγηση βιοκαλλιεργητών

Δεν αντιμετωπίζεται περίπτωση ανάκλησης του μέτρου τήρησης Βιβλίων Β΄ Κατηγορίας και έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης με τη χρήση ταμιακών μηχανών, για τους παραγωγούς-πωλητές
 βιολογικών αγροτικών προϊόντων στις βιολογικές αγορές. Αυτό αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος επισημαίνει ότι τα μέτρα αυτά θεσπίστηκαν και για την εξαγωγή λογιστικού αποτελέσματος αλλά και για λόγους ισονομίας και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού.


Ο υφυπουργός επισημαίνει πάντως ότι το υπουργείο αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες έγκαιρης προσαρμογής των αγροτών, τους παρείχε σειρά διευκολύνσεων σε ότι αφορά στην εφαρμογή του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ενημέρωσης των Βιβλίων μέχρι 15.01.2011, η απόκτηση ταμειακών φορολογικών μηχανών μέχρι 31.12.2010, χωρίς την επιβολή κυρώσεων για το διάστημα από 1.07.2010 μέχρι 31.12.2010.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου για την φορολόγηση των βιοκαλλιεργητών με την οποία έχει καταγγείλει ότι οι βιοκαλλιεργητές φορολογούνται διπλά, και ως καλλιεργητές και ως πωλητές.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του, διευκρινίζει ότι δεν τίθεται θέμα διπλής φορολόγησης των βιοκαλλιεργητών εφόσον η αξία των προϊόντων που οι ίδιοι διαθέτουν στη λαϊκή αγορά καταχωρούνται στα βιβλία τους ως έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου