Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ισότητα στον εργασιακό χώρο

Οι μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποβάλλονται –από δω και πέρα– σε έλεγχο, ώστε να εντοπιστεί ο αριθμός των γυναικών που απασχολούν, θα αντιμετωπίζουν, δε, πρόστιμα σε
περίπτωση που δεν συμβαδίζουν με τα νέα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης Γκίλαρντ που αποσκοπούν στην ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο.


Τα εργατικά συνδικάτα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα κυβερνητικά μέτρα τα οποία θα αναγκάσουν τις επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν τις ‘χαλαρές και κούφιες υποσχέσεις’ και να ασχοληθούν σοβαρά με την ίση αμοιβή των δύο φύλων και την ίση συμμετοχή τους στον εργασιακό χώρο.

Η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης για θέματα γυναικών Μικαέλα Κας, δήλωσε ότι θα μελετήσει τις λεπτομέρειες των κυβερνητικών μέτρων πριν τοποθετηθεί.

Η υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων Κέϊτ Έλις, δήλωσε ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά, θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 100 εργαζόμενους, να δίνουν αναφορά σχετικά με τον αριθμό των γυναικών στο σύνολο των εργαζομένων.

Οι οργανισμοί που δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις. Σε περίπτωση της ανισότητας στον αριθμό των δύο φύλων, θα δίνεται περιθώριο δύο χρόνων προκειμένου αυτή να αποκατασταθεί.

Οι νέες κυρώσεις θα συμπεριλαμβάνουν αποκλεισμό από κρατικές επιχορηγήσεις, συμβόλαια και πρόσβαση σε προγράμματα στήριξης της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Η κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα, υποσχέθηκε να διπλασιάσει την επιχορήγηση στον οργανισμό Ισότητα των Φύλων στον Εργασιακό Χώρο, προσφέροντας $11.2 εκατ. επιπλέον κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας.

Η κ. Γκίλαρντ υποσχέθηκε επίσης να λάβει νομοθετικά μέτρα για την αύξηση του αριθμού των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου