Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διακρίσεις παραγωγών και μεταποιητών των Ελαιοκομικών Προϊόντων Πιστοποιημένης Ποιότητας

Σε διάρκεια λίγων μόλις εβδομάδων, μέλη των Ελαιοκομικών Προϊόντων Πιστοποιημένης Ποιότητας (Ελ3Π) έτυχαν σημαντικών διακρίσεων. Στις 17 Ιουνίου, απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο Mario Solinas στην οικογένεια Καλαμποκά, από το Πλωμάρι της Λέσβου για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της στην κατηγορία του έντονου φρουτώδους. Πρόκειται για τον σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό που κάθε χρόνο διεξάγει το Διεθνές Συμβούλιο
Ελαιόλαδου. Φέτος συμμετείχαν 97 ελαιόλαδα από 8 χώρες.




Το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής επέλεξε και βράβευσε και φέτος μια ενδεκάδα από παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.


Και τα τρία ελαιόλαδα που βραβεύτηκαν είναι μέλη των Ελ3Π: Ο Χάρης Τζωρτζόπουλος με την «Αστάρτη» του από τα Κύθηρα, ο Γιώργος Δημητριάδης με το «Biolea» στα Χανιά και οι Νίκος Ζαχαριάδης και Άρης Κεφαλογιάννης για την κοινοπραξία του Α.Σ. Κριτσάς και της ΓΑΙΑ. Το πρώτο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Βασίλη Ζαμπούνη, ιδρυτή και διευθυντή των Ελ3Π, καθώς και εκδότη του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο. Βραβεύτηκαν επίσης ο μελισσοκόμος Γιάννης Πρωτοψάλτης (Κύθηρα), ο Χρήστος Κωσταρέλος (τυροκομικά), ο Νίκος Φωτιάδης (παραγωγή κρέατος), οι Τάσος και Χρήστος Γκολέμης (βιολογική φάρμα), ο Α.Σ. φασολοπαραγωγών Πρεσπών «Πελεκάνος», ο Λευτέρης Γεωργιάδης (κρεοπώλης) και η Χριστίνα Παντελεημονίτη (ζυμαρικά «Μυλέλια).


Τέλος, στο μεγάλο διεθνές συνέδριο: «Ο ελαιοκομικός Τομέας: Ατενίζοντας το 2020» του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο, είχαν βραβευτεί για τα καινοτόμα προϊόντα τους ο Βαγγέλης Κάλτσας (ελιές Θρούμπες Θάσου «Βελουϊτίνος) και ο Άρης Κεφαλογιάννης (ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΒΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου