Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μεθυσμένοι γονείς γίνονται παράδειγμα για τα παιδιά τους

Μπορεί οι γονείς να νουθετούν τα παιδιά να είναι προσεκτικά στην κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο εάν μεθούν μπροστά τους, τότε τα παιδιά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταναλώνουν κι εκείνα υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 5.700 εφήβους από 13 ως 16 ετών στην Αγγλία.

H έρευνα αποκαλύπτει πως ένας έφηβος 13-14 χρόνων στους τέσσερις έχει ήδη μεθύσει περισσότερες από μια φορές και το ίδιο ισχύει
για έναν στους δύο εφήβους ηλικίας 15 ως 16 ετών.



Ανάμεσα στους εφήβους ηλικίας 13 ως 14 ετών, το 70% έχει ήδη δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες (15 ως 16 ετών) το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 89%. Οι περισσότεροι έφηβοι δήλωσαν πως ήπιαν για πρώτη φορά στα 12 τους χρόνια.



Οι έφηβοι που αφήνονται χωρίς την επιτήρηση των γονιών τους είναι πιθανότερο να καταλήξουν να πίνουν μέχρι να βγουν εκτός ελέγχου.



Σύμφωνα με την έρευνα, οι έφηβοι των οποίων οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα βράδια του Σαββάτου ή παρακολουθούν ακατάλληλες ταινίες χωρίς επιτήρηση, είναι αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρχίσουν να πίνουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου