Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ρηγμένοι αισθάνονται οι κτηνοτρόφοι από το άρθρο 68



ImageΓια κοροϊδία καταγγέλλουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κτηνοτρόφοι της Ομοσπονδίας της Λάρισας, όσον αφορά το άρθρο 68. Σύμφωνα με την επιστολή που απευθύνουν στον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Μόσχο Κορασίδη, οι κτηνοτρόφοι – παρά τις υποσχέσεις- θα λάβουν είναι το ελάχιστο ποσό το οποίο αναγράφει η εγκύκλιος δηλαδή 3 ευρώ οι ορεινοί και 4 οι μετακινούμενοι.
Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής:
Προς
ΟΠΕΚΕΠΕ

Γραφείο Αντιπροέδρου Μόσχο Κορασίδη
Για ακόμη μια φορά αισθανθήκαμε την κοροϊδία στο πετσί μας. Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο κορόιδεψαν όλο τον κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και τον εξαπάτησαν για άλλη μια φορά.
Σχετικά με το περιβόητο άρθρο 68 το οποίο πέταξε στην κυριολεξία τους πεδινούς από την ελάχιστη οικονομική επιβράβευση καταδικάζοντας την ποιότητα στο γάλα έρχεται τώρα να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει και τους υποτιθέμενους από την Ευρωπαϊκή ένωση δικαιούχους «ορεινούς και μετακινούμενους»
Η πληροφόρηση που είχαμε πριν από λίγους μήνες για το πώς θα κυμανθεί η πληρωμή που φοβερού και τρομερού άρθρου 68 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και με αυτό το όποιο συνέβη κατά την πληρωμή του.
Αρχικά μιλούσαν για 7 και 9 ευρώ λίγο αργότερα διευκρίνισαν ότι είναι για τους ορεινούς 3 + 2 ευρώ και για τους μετακινούμενους 4+2 ευρώ. Αργότερα διαπιστώσαμε όλοι ότι το 2 ευρώ δεν θα το έπαιρνε κανείς, διότι θα έπρεπε να έχει γενεαλογικό βιβλίο από Κέντρο Γενετικής όπου θα πιστοποιείτε η ελληνική φυλή των ζώων του.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με αρμοδίους των Κέντρων Γενετικής μας εξήγησαν ότι όποιος έχει ζώα σπάνια φυλής πληρώνεται από ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα «σπάνιων φυλών» έτσι λοιπόν  ούτε αυτοί που είχαν τα προσόντα δεν θα μπορούσαν να εισπράξουν τα 2 ευρώ, γιατί δεν γίνεται να πληρώνεσαι για το ίδιο πρόγραμμα  δύο φορές. Οπότε συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το οποίο θα λάβουν είναι το ελάχιστο ποσό το οποίο αναγράφει η εγκύκλιος δηλαδή 3 ευρώ οι ορεινοί και 4 οι μετακινούμενοι.
Δυστυχώς όμως το θρίλερ συνεχίζεται. Με την πληρωμή συνειδητοποιήσαμε πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων δεν πληρώθηκε καθόλου και αυτοί που πληρώθηκαν το ποσό που εισέπραξαν ήταν κουτσουρεμένο.
Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε εξηγήσεις από τα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ  όπου και λάβαμε τα εξής μηνύματα τα οποία για πρώτη φορά ακούγαμε: Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που δεν πληρώθηκαν ήταν γιατί ο αριθμός των ζώων τους που δήλωναν στο μητρώο εκμετάλλευσης είχε πάνω από 20% απόκλιση από των αριθμό των ζώων που δήλωναν στη δήλωση του ΟΣΔΕ.   
Και αυτοί που πληρώθηκαν κουτσουρεμένα ήταν γιατί εισέπρατταν  ενιαία ενίσχυση πάνω από 5.000 ευρώ το χρόνο και τους επιβλήθηκε κράτηση 8%. Αυτές είναι αποφάσεις που λάβανε εκ των υστέρων για να καλύψουν την απάτη τους.
Η κατάσταση είναι τραγική και γελοία μαζί. Ο εμπαιγμός ξεπέρασε κάθε όριο. Σε τίποτα δεν κράτησαν τον λόγο τους. Ακόμα περιμένουν οι κτηνοτρόφοι της εξωτικής που δεν πληρώθηκαν το 70% για τα λάθη τα οποία δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά το σύστημα το οποίο χειρίζονται άνθρωποι. Ντροπή και αίσχος είναι οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Εξαθλίωσαν, εξευτέλισαν και ισοπέδωσαν  έναν περήφανο κλάδο που εργάζεται αγόγγυστα όλο τον χρόνο για να προσφέρει στην παραγωγή. Στέλνουμε τελεσίγραφο σε κάθε υπεύθυνο του κρατικού συστήματος να λάβει τέλος η εξαπάτηση και να γίνουν κανονικά όλες οι πληρωμές. Ο κτηνοτροφικός κλάδος είναι αγανακτισμένος. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει!
Οι διαθέσεις των κτηνοτρόφων είναι άσχημες.
Αν δεν συμμορφωθείτε σε λίγες μέρες θα μας βρείτε μπροστά σας με  ότι αυτό  συνεπάγεται. Μην μας πείτε πως δεν σας  ειδοποιήσαμε.
Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ
Μιχάλης Τζιότζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου