Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Με ελλείψεις ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος


Με πολλά προβλήματα και ελλείψεις ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος για την Πυροσβεστική, κάτι που επισημαίνει με πρόσφατη ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών, αλλά επιβεβαιώνουν και οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Ο θεός να βάλει το χέρι του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, στην οποία απαριθμεί τις δραματικές ελλείψεις, που παρατηρούνται μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, τις τελευταίες μέρες έχουν υπάρχει θετικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Σήμερα, Πέμπτη, φαίνεται πως τακτοποιήθηκε ένα από τα πολλά «αγκάθια» της πυροπροστασίας και ένα από πιο σημαντικά, που ήταν το θέμα της πληρωμής των 5.386 εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τις 2 Μαΐου που προσελήφθησαν, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όρια τους και να υπάρχει ο κίνδυνος άρνησης εργασίας, κάτι που θα ήταν καταστροφικό σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς, ή μπαράζ πυρκαγιών στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του ΠΣ, υπογράφηκε το μεσημέρι το σχετικό κονδύλι και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, το οποίο καθυστερούσε ενάμιση μήνα και αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα, οπότε θεωρείται πολύ πιθανό μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να καταβληθούν οι μισθοί.

Οι επιτελείς του Σώματος αισιοδοξούν ότι στο εξής και για τους υπόλοιπους μήνες δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Οι συνδικαλιστές πάντως τονίζουν ότι οι πιστώσεις για νυχτερινά και πενθήμερα επαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου