Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Θρίαμβος του Σόλμπεργκ στο πρώτο σκέλος


Ο Νορβηγός Πέτερ Σόλμπεργκ είναι ο νικητής του πρώτου σκέλους του Ράλι Ακρόπολις 2011. Ο έμπειρος οδηγός, που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC το 2003, κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους.

Οδήγησε με υψηλό ρυθμό το Citroen DS3 WRC και πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους θεατές. Ο Σόλμπεργκ είναι αγαπητός στους Έλληνες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συνοδηγός του είναι ο Κρίς Πάτερσον.


Δεύτερος στη γενική κατάταξη αναρριχήθηκε ο Σεμπάστιαν Λεμπ με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC. Ο Γάλλος δεν άρχισε καλά και αυτό γιατί ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές και έπρεπε να «καθαρίζει» το δρόμο.

Στη συνέχεια, όμως, βρήκε το ρυθμό του. Η διαφορά του από τον πρώτο Σόλμπεργκ είναι μεγάλη, αφού φτάνει τα 51,6’’. Ο Λεμπ, 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αύριο θα εκκινεί από τη δεύτερη θέση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τακτικής που ακολούθησε. Αν όλα πάνε καλά, ελπίζει ότι θα κάνει καλύτερους χρόνους.

Την τριάδα κλείνει ο Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS. Τέταρτος, ο Σεμπάστιαν Οζιε, δεύτερος οδηγός της Citroen.

Στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Χένινγκ Σόλμπεργκ, αδελφός του Πέτερ, Μάθιου Γουίλσον και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, όλοι με Ford Fiesta RS.

Αύριο θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος. Περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές. Η έβδομη, η Νέα Πολιτεία, είναι νυχτερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου