Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έκθεση κόλαφος της Europol για την Τουρκία


Με τηλεγράφημα το πρακτορείο Ανατολού δημοσίευσε την έκθεση της Europol για το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία.
 Όσον αφορά την παράνομη διακίνηση μεταναστών η έκθεση της
Europol αναφέρει ότι η Τουρκία είναι «κομβικό σημείο σύνδεσης» η οποία γίνεται μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Europol υπογραμμίζει πως οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, Ασία, Βόρεια και Δυτική Αφρική, έχουν ως τελευταίο σταθμό την Τουρκία, πριν την είσοδό τους σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται επίσης και η περίπτωση να ενταχθούν στην συνθήκη Σένγκεν η Ρουμανία και η Βουλγαρία κάτι που αναμένεται να αποσυμφωρήσει την κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όμως δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως η Βουλγαρία - ανεξαρτήτως της έκβασης αυτής της υπόθεσης - έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα χτίσει φράγμα στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σχετικά με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην έκθεση της Europol αναφέρεται πως η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται από το Αφγανιστάν μέσω Τουρκίας. Οι λαθρέμποροι της Δυτικής Αφρικής χρησιμοποιούν κυρίως την Κωνσταντινούπολη ως ενδιάμεσο κόμβο για την μεταφορά ηρωίνης στις σκανδιναβικές χώρες. Μάλιστα, τα τουρκόφωνα και αλβανόφωνα κυκλώματα είναι αυτά που κυριαρχούν εντός και εκτός ΕΕ στην εμπορία ηρωίνης. Επίσης, οι διακινητές ναρκωτικών έχουν αποθήκες ηρωίνης στις χώρες των δυτικών βαλκανίων, ενώ σύμφωνα με νέα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα το εμπόριο μεταναστών έχει αποδειχθεί τόσο προσοδοφόρο που τα κυκλώματα εγκαταλείπουν τις παράνομες ενασχολήσεις τους και αφιερώνονται σ' αυτό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου