Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από τον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως


Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει και τη νέα προσφυγή του πρώην δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, με την οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, o oποίος παρέτεινε την ποινή της αργίας που του είχε επιβληθεί και μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Αιτία, η καταδίκη του κ. Χρονόπουλου το 2008 από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος, απόφαση που επικυρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Άρειο Πάγο.

Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ της Ζαχάρως προσώπων χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και στη συνέχεια την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων για την καταβολή της αμοιβής τους, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου.

Ήδη από το Δεκέμβριο του 2010 το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι νόμιμα ο κ. Χρονόπουλος τέθηκε σε αργία από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω της καταδίκης του έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Ο κ. Χρονόπουλος ο οποίος επανεξελέγη στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 δήμαρχος Ζαχάρως, θεωρεί παράνομη και άκυρη την απόφαση για την παράταση της αργίας του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δικηγόρος του κ. Χρονόπουλου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να εκδοθεί νέα απόφαση με την έναρξη της νέας θητείας του ενώ όπως είπε μετά τον Καλλικράτη αρμόδιο όργανο είναι ο ελεγκτής νομιμότητας.

Ο δικηγόρος του δημοσίου αντέτεινε πάντως ότι η απόφαση με την οποία τίθεται σε αργία ισχύει ακόμη και όταν επανεκλεγεί ως δήμαρχος και εκδόθηκε για να μη χαρακτηριστούν άκυρες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της συμμετοχής του κ. Χρονόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου