Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ανακρίνονται τέσσερις ύποπτοι για το μακελειό στου Ρέντη


Δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι δραπέτης, ανακρίνονται από την Κρατική Ασφάλεια για την
δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί και άλλα επτά (7) άτομα από την περιοχή του Μενιδίου τα οποία φέρονται να διατηρούν σχέση με την πρώτη ομάδα των τεσσάρων.

Η Κρατική Ασφάλεια αν και εξαιρετικά φειδωλή ως προς τις πληροφορίες, φαίνεται να προσανατολίζεται στον εντοπισμό του συνόλου της σπείρας η οποία δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην κλοπή αυτοκινήτων με σκοπό την διάπραξη ληστειών. Σαν περιοχή δραστηριότητας της σπείρας θεωρείται, πάντα κατά πληροφορίες, η Αττική και η Βοιωτία και εν πάση περιπτώσει έχει εντοπιστεί και μάντρα αυτοκινήτων η οποία και αποτελεί κατά την αστυνομία επίκεντρο της παράνομης δραστηριότητας.

Τα άτομα που προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια εντοπίστηκαν στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και το Μενίδι.

Το χρονικό του μακελειού


Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της 1ης Μαίου, όταν τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έλαβαν σήμα για ένα όχημα, που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό, καθώς άλλαζε συνεχώς πινακίδες κυκλοφορίας. Εντός του Ι.Χ. βρίσκονταν τρεις άγνωστοι.

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν το τζιπ, όταν ξαφνικά οι επιβαίνοντες σε αυτό πυροβόλησαν με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα οι σφαίρες να χτυπήσουν τους διώκτες τους.

Κάποια στιγμή το αμάξι, μάρκας Volvo, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο, προσεγγίστηκε από δεκάδες αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Περικλέους. Οι τρεις δράστες αφού κατέβηκαν απ' αυτό, έστρεψαν τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών και τους γάζωσαν με περισσότερες από 100 σφαίρες.

Από τα πυρά των δραστών  έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Σκυλογιάννης Γεώργιος και ο 23χρονος Ευαγγελινέλης Ιωάννης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου