Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Ειδική αποστολή στη Βάλμη Πηνείας "Με το δεξί"-Νέο σπίτι για την έγκυο που έσωσε τα παιδιά της από τις φλόγες

Ένα νέο σπίτι θα αποκτήσει σύντομα η οικογένεια Διαμαντόπουλου στη Βάλμη Πηνείας, που το 2008 το φτωχικό τους χτυπήθηκε από το σεισμό και φέτος το Γενάρη παρ' ολίγον
να χαθεί στη φωτιά, με την ηρωϊκή μάνα 9 παιδιών Μαρία Διαμαντοπούλου, εγκύου τότε στον 6ο μήνα, να σώζει από τις φλόγες τα πέντε παιδιά που βρισκόντουσαν στο σπίτι και τους ηλικιωμένους, χάρη και στη συνδρομή της 15χρονης ανιψιάς της.Το θέμα είχε αναδείξει σύσσωμος ο τοπικός τύπος της Ηλείας και το iliatora.gr, ενώ σχετικό ρεπορτάζ είχε προβληθεί μεταξύ άλλων και στα δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών.
Σε λίγες ημέρες ο Νίκος Σούλης, η εκπομπή "Με το δεξί" και ο ΑΝΤ1, ξεκινούν την «Ειδική αποστολή Ηλεία» για να προσφέρουν το νέο σπίτι σε αυτή την οικογένεια με τα δέκα, πλέον, παιδιά. Την Τετάρτη στην Αθήνα σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός διευθυντής προγράμματος του σταθμού Γιάννης Λάτσιος και ο παρουσιαστής της εκπομπής Σπύρος Σούλης μίλησαν με θέρμη για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία.


«Είμαι χαρούμενος όταν η τηλεόραση δείχνει σωστά αντανακλαστικά. Όταν προέκυψε το θέμα να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια, τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και η παραγωγή της εκπομπής θελήσαμε αμέσως να κάνουμε τα πάντα για να γίνει πραγματικότητα το νέο τους σπίτι, παρότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες, που στην αρχή μάλιστα έμοιαζαν αξεπέραστες» είπε ο Γιάννης Λάτσιος.


Ο παρουσιαστής της εκπομπής Σπύρος Σούλης, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες του δύσκολου αυτού εγχειρήματος αλλά και την ξεχωριστή σημασία της μοναδικής αυτής επιχείρησης, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, μίλησε για το πόσο χαρούμενος νιώθει που τελικά ξεπεράστηκαν οι πολλές και μεγάλες δυσκολίες:


«Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέρνουμε. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που μάθαμε για το γεγονός, που να μην ασχοληθούμε με την ‘ειδική αποστολή’. Η ιστορία της τόσο νεαρής μητέρας με τα εννέα παιδιά που έγκυος έπεσε στη φωτιά μόνη για να σώσει την οικογένεια της, μας αγγίζει όλους. Θέλω να ευχαριστήσω το κανάλι και την παραγωγή, γιατί από την πρώτη στιγμή που είπαμε να κάνουμε κάτι για αυτή την οικογένεια, όλοι είπαν αμέσως «Ναι, πάμε». Νιώθω πολύ τυχερός που μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από τη δουλειά μας, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά σε ανθρώπους σαν την οικογένεια Διαμαντόπουλου. Για μια τέτοια ιστορία το μόνο που λες είναι πως ‘τέτοια πράγματα πρέπει να γίνουν, πρέπει να είμαστε δίπλα, πρέπει να προσφέρουμε’.


Αυτή η μάνα το μόνο που μας ζήτησε, αφού επικοινωνήσαμε μαζί της, ήταν απλά ένα ασφαλές κι υγιές σπίτι, βιώσιμο που να προσφέρει τα βασικά στα παιδιά της.


Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον σταθμό και τους χορηγούς που παρά τις πολλές δυσκολίες, κανείς τους αρνήθηκε τίποτα όλους αυτούς τους μήνες».


Τις έξι ημέρες και νύχτες που θα φτιαχτεί το νέο σπίτι, θα εργαστούν 150 άνθρωποι συνολικά, ενώ ο ΑΝΤ1 κι οι χορηγοί της εκπομπής αναμένεται να μεγαλώσουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό τους για αυτό το μεγάλο έργο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου