Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συνεχίζονται οι κλοπές χαλκού και εξαρτημάτων από αντλιοστάσια


Για τρίτη φορά «κτύπησε» στην Ήπειρο η σπείρα που κλέβει σημαντικές ποσότητες χάλκινων καλωδίων και άλλων εξαρτημάτων από μεγάλα αντλιοστάσια, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας, λίγο πριν αρχίσει η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργειών.


Αυτή την φορά, στον Ωρωπό Πρέβεζας, οι άγνωστοι έκλεψαν από αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Έγγειων Βελτιώσεων) Λάμαρης, της περιοχής όλα τα καλώδια από τους πίνακες προς τα μοτέρ, καθώς επίσης και όλο το χαλκό που υπήρχε μέσα σε αυτούς, προξενώντας ζημιά που ανέρχεται περίπου στο ποσό των 200.000 ευρώ. Είχαν προηγηθεί παρόμοιες κλοπές σε μεγάλα αντλιοστάσια των Ιωαννίνων.

Τόσο στην περιοχή της Πρέβεζας, όπως και των Ιωαννίνων, έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για αθίγγανους που με φορτηγά περιφέρονται συγκεντρώνοντας οτιδήποτε το μεταλλικό που στη συνέχεια πωλούν σε χυτήρια. Η αστυνομία όμως, εξετάζει όλες τις περιπτώσεις, και έχει αυξήσει τους ελέγχους της και σε άλλα μεγάλα αντλιοστάσια που είναι διάσπαρτα σε όλη την Ήπειρο. Το ενδιαφέρον της στρέφεται επίσης και σε διάφορα χυτήρια -κυρίως χαλκού- τα οποία αγοράζουν τον κλεμμένο χαλκό, παρ’ ότι γνωρίζουν ότι είναι κλεμμένος, κι αυτό γιατί είναι ακριβό μέταλλο που το αγοράζουν φθηνά από τους δράστες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου