Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πάγκαλος: Ας μου πετάξουν και κεραμίδια

Νέες δηλώσεις έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9. Από τη συζήτηση φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε με απαξιωτικά λόγια. Όπως τόνισε δεν πρόκειται να σταματήσει να κυκλοφορεί ελεύθερα επειδή γίνεται δέκτης όλων αυτών των αποδοκιμασιών, καθώς αυτό είναι δικαίωμά του.


Όπως είπε μάλιστα άλλα δυο φορές είχε αντιμετωπίσει προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του: το 1962 και επί χούντας, αλλά διευκρίνισε ότι «αυτοί είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι της πλάκας». Και συνέχισε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τον κ.Τσίπρα επειδή του έριξαν απλώς γιαούρτι και ζήτησε την επόμενη φορά να του πετάξουν κεραμίδια! Συμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, το ΣΥΡΙΖΑ και τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε «κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους».

Αναφέρθηκε επίσης και στο σχόλιο που είχε κάνει για την χαμένη τετραετία του Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι υπήρξε ήττα της θέλησής του να προχωρήσει στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.

«Κάπου νικήθηκε η θέλησή του» τόνισε και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις. Διευκρίνισε ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Καραμανλή.

Για τη σημερινή κατάσταση τόνισε ότι «περνάμε μία πολύ δύσκολη στιγμή», σημειώνοντας πως στην κυβέρνηση «υπάρχει θέμα αρμονίας», το οποίο απέδωσε στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η ΚΟ επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Πάντως, τόνισε ότι στην ΚΟ υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή, ενώ είπε πως αν η κυβέρνηση είχε 156 υπουργεία, θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, σημείωσε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου