Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε ξανά

Την πρώτη του δήλωση μετά την καθαίρεσή του έκανε ο Χόσνι Μουμπάρακ με μαγνητοσκοπημένο βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μιλώντας για
προσπάθειες «αμαύρωσης» του ονόματός του, ενώ η εισαγγελία τον κάλεσε σε απολογία για όσα του καταλογίζουν.


Στη δήλωσή του, ο Χόσνι Μουμπάρακ υποστήριξε ότι έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αρνήθηκε ότι διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.Τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον γενικό εισαγγελέα, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν διαθέτει λογαριασμούς στο εξωτερικό και κατήγγειλε πως στόχος όσων των κατηγορούν είναι να «αμαυρώσουν την υπόληψή μου και να δυσφημήσουν την ακεραιότητά μου, το κύρος μου, την πολιτική και στρατιωτική μου ιστορία, στη διάρκεια της οποίας εργάστηκα σκληρά για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, τόσο στη διάρκεια ειρήνης όσο και εν καιρώ πολέμου».

Προειδοποίησε, πάντως, ότι διατηρεί το δικαίωμα να στραφεί νομικά εναντίον όσων τον δυσφημούν.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του ωστόσο, ο Μουμπάρακ έλαβε κλήση σε απολογία από τον γενικό εισαγγελέα της Αιγύπτου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται περί διαφθοράς, αλλά και για τις δολοφονίες διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης. Στην πλατεία Ταχρίρ παραμένουν για τρίτη ημέρα πάνω από 1.000 Αιγύπτιοι, που ζητούν τη δίωξη τόσο του Μουμπάρακ όσο και μελών της οικογένειάς του γα διαφθορά. Στη διάρκεια επεισοδίων σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και πολλοί τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το BBC, δυνάμεις τους στρατού επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες φέρουν χτυπήματα από σφαίρες, όμως ο στρατός αρνείται ότι χρησιμοποίησε αληθινά πυρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του στη βίλα του στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ. Τόσο στον ίδιο όσο και στους γιους του και τις συζύγους τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και έχουν «παγώσει» οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου