Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Με επιτυχία και με εξαιρετικό καιρό η παρέλαση στη Βοστώνη



Ο τελετάρχης πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νομού Σερρών Ευστάθιος Κουτμερίδης και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελένη Βιδάλη.
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Με ικανοποιητική συμμετοχή της Ομογένειας, πραγματοποιήθηκε η 17η παρέλαση της
Βοστώνης την Κυριακή, το απόγευμα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας από τους Τούρκους. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Αστυνομίας, αλλά και πλειάδας ομογενών ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση υπερέβαινε τις δέκα χιλιάδες, ενώ υπήρχε παλμός, χρώμα, ιαχές για την Ελλάδα, την Ομογένεια και τον Ελληνισμό. Ακόμα και οι αμερικανικές φιλαρμονικές παιάνιζαν Ελληνικά εμβατήρια και τραγούδια, ενώ παντού κυμάτιζαν ελληνικές σημαίες.Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή των μικρών παιδιών, αλλά και των νέων γενικότερα, οι οποίοι με σημαίες στα χέρια διατράνωναν <ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η 25η Μαρτίου>.\
Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Υπήρχε μία καταπληκτική ηλιοφάνεια, ο ουρανός ήταν καταγάλανος, ενώ η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 65 βαθμούς.Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ομογενείς στον τελετάρχη της παρέλασης πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Βοστώνης Τόμας Μενίνο δεν παρευρέθηκε στην παρέλαση λόγω θανάτου συγγενικού του προσώπου στη Φλόριδα όπως είπε στον <Ε.Κ.> ο Δημήτρης Μπίτσικας Β αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων και υπαλληλικό στέλεχος του Δημαρχείου Βοστώνης επί μακρά σειρά ετών.Παρών στην παρέλαση ήταν ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Σκοτ Μπράουν, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο εκλέχτηκε στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη θέση του αείμνηστου γερουσιαστή Τεντ Κένεντι ο οποίος εκλεγόταν στη θέση αυτή επί πενήντα σχεδόν χρόνια.Η εκκίνηση της παρέλασης έγινε μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, διέσχισε την οδό Μπόιλστον (Boylston) και τερμάτισε στη διασταύρωση με την οδό Τσαρλς (Charles), όπου είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων.Ιδιαίτερο παλμό και χρώμα έδωσε και φέτος το τμήμα των ομογενών ευζώνων το οποίο προπορευόταν υπό την αρχηγία του Δημήτρη Παπασλή και τους οποίους έσπευδαν να φωτογραφίσουν οι Αμερικανοί συμπολίτες μας οι οποίοι παρακολούθησαν την παρτέλαση. Τη Βουλή των Ελλήνων αντιπροσώπευσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Σερρών Ευστάθιος Κουτμερίδης.Το πρωί τελέστηκε Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης, στο τέλος της οποίας αναπέμφηκε ευχαριστήρια Δοξολογία επί τη απελευθερώσει του Ελληνικού Έθνους. Στο ναό μίλησε επίκαιρα και βαθυστόχαστα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Βασίλης Κασκαρέλης. Η παρουσία των ομογενών στον Καθεδρικό ιδιαίτερα στη Δοξολογία ήταν ιδιαίτερα πυκνή.Τελέσθηκε επίσης μνημόσυνο για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου. Όπως έγραψε ο <Ε.Κ.> το Σαββατοκύριακο ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος απεβίωσε την Κυριακή 10 Απριλίου το απόγευμα λίγα λεπτά μετά την λήξη των παρελάσεων Βοστώνης και Νέας Υόρκης. Επίσης τελέστηκαν τα μνημόσυνα της Ταίσης Ντέιβις, Νικόλαου Πάπα και Κάθριν Αλεξ.Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα και στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στην παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου