Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Νέα επικριτική αναφορά του «Vanity Fair» για την Ελλάδα

Νέα επικριτική αναφορά στην Ελλάδα κάνει το περιοδικό «Βάνιτι Φέιρ» («Vanity Fair»), μετά το πολύκροτο άρθρο του για την οικονομική κατάσταση της χώρας, πέρυσι το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά ο αρθρογράφος του, Μάικλ Λιούις, γράφει για την κατάσταση στην Ιρλανδία και πώς έφτασε στη διάσωση. Ωστόσο, μέσα στο κείμενο δεν παραλείπει να περιγράψει
μερικές ακόμη από τις «ελληνικές» εντυπώσεις του.

Ο κ. Λιούις, σε σχέση με τις απώλειες χρημάτων που είχαν στην Ιρλανδία, ανέφερε ότι δεν ήταν παρόμοιες με αυτές στην Ελλάδα. «Τα χρήματα στην Ελλάδα, έγραψε, τα είχε δανείσει το κράτος. Τα χρέη του κράτους είναι τα χρέη των Ελλήνων, ωστόσο, οι πολίτες δεν θέλουν να έχουν καμία ανάμειξη. Οι Ελληνες έχουν ήδη βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι βίαια, έχοντας βρει άλλους να κατηγορούν, και όχι τους εαυτούς τους για τα προβλήματά τους: Καλόγερους, Τούρκους, ξένους τραπεζίτες. Οι Ελληνες αναρχικοί τώρα στέλνουν βόμβες με επιστολές στην Αγγελα Μέρκελ και πετάνε μολότοφ στη δική τους Αστυνομία».

Στην Ιρλανδία, πρόσθετε, τα χρήματα δόθηκαν από μερικές τράπεζες και ακόμη και τώρα ο κόσμος δείχνει πρόθυμος να αποπληρώσει, χωρίς μεγάλη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων, σχετικά με την πολιτική κατάσταση στις χρεοκοπημένες ή υπό χρεοκοπία χώρες, ανέφερε ότι όπως και στην Ισλανδία, στην Ελλάδα η συντηρητική, φιλική προς τις επιχειρήσεις παράταξη, έχασε την εξουσία. Στην Ελλάδα, επισήμανε, η νέα κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει έναν κοινό στόχο, ή σε κάθε περίπτωση να πείσει τους πολίτες να σταματήσουν τη φοροδιαφυγή.

Εδινε δε τη λεπτομέρεια πως πλέον στην Ισλανδία οι γυναίκες έχουν εκδιώξει σχεδόν τους άντρες από την κυβέρνηση και τις τράπεζες και ότι η Πρωθυπουργός είναι λεσβία. Σε αντιπαράθεση, για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, υπογράμμιζε ότι είναι ευθυτενής, αλλά απέχει από το πρότυπο του Ελληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου