Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη πολιτική νίκη για την Αυστραλή πρωθυπουργό



«Πέρασε» το πακέτο αλλαγών στην υγεία
Κατ' αρχήν έγκριση του πακέτου αλλαγών στη δημόσια υγεία εξασφάλισε από τους πολιτειακούς συναδέλφους της η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, πετυχαίνοντας τη δεύτερη, μεγάλη πολιτική νίκη της.
Μετά τη διαπραγματευτική επιτυχία της με τη βιομηχανία εξόρυξης
μετάλλων για το τη φορολογία των υπερκερδών του κλάδου, η Γκίλαρντ απέσπασε τις υπογραφές των πολιτειακών πρωθυπουργών επί των προτάσεων της κυβέρνησης για καλύτερη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της χώρας.



Η συμφωνία με τις πολιτείες επιτεύχθηκε μετά την ακύρωση του επίμαχου σχεδίου της πρώην κυβέρνησης Ραντ, να παρακρατείται από τις πολιτείες το 30% του μερίδιο τους από το Φόρο Υπηρεσιών και Αγαθών (GST), που διαλάμβανε το σχέδιο της πρώην κυβέρνησης Ραντ.



Επιπλέον, η κυβέρνηση Γκίλαρντ δεσμεύτηκε να καλύπτει το 50% του κόστους βελτίωσης των νοσοκομειακών υπηρεσιών προς το κοινό, δέσμευση που μετριάζει το οικονομικό βάρος των πολιτειών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα κρατικά νοσοκομεία στο κοινό.



Σημειώνεται, ότι με το ισχύον σύστημα η κοινοπολιτεία συνεισφέρει το 38% του κόστους νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών, Από το οικονομικό έτος 2017-2018 η κοινοπολιτεία θα συνεισφέρει το 50% του κόστους, αύξηση που μεταφράζεται σε εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις πολιτείες.



Η κοινοπολιτεία δεσμεύτηκε να διαθέσει κονδύλι 16,4 δις δολαρίων για τη βελτίωση του κρατικού συστήματος νοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία θα διατεθούν στις πολιτείες σε τέσσερεις φάσεις, μέσω κοινού ταμείου το οποίον θα διαχειρίζονται η κοινοπολιτειακή και οι πολιτειακές κυβερνήσεις.



Η συμφωνία παρέχει τη δυνατότητα στις πολιτειακές κυβερνήσεις να αποσύρουν κονδύλια από το κοινό ταμείο νοσοκομειακής περίθαλψης και να τα διαθέτουν στους φορείς που διαχειρίζονται τα νοσοκομεία κάθε πολιτείας. Με τη σειρά τους οι φορείς αυτοί θα χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία ανάλογα με το είδος της περίθαλψης που προσφέρουν.



Η χρηματοδότηση από την πολιτεία θα γίνεται βάσει επαρκούς διατίμησης των υπηρεσιών που προσφέρει κάθε νοσοκομείο. Η «επαρκής» διατίμηση θα γίνεται από την ανεξάρτητη Hospital Pricing Authority που θα δημιουργηθεί μετά την αποδοχή του κυβερνητικού σχεδίου από τις Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου