Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Καταζητείται ομογενής «Φαντομάς» στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Βικτόρια στην Αυστραλία καταζητεί έναν ομογενή που φέρεται να απέσπασε εκατομμύρια δολάρια από τα αθώα θύματά του και να εξαφανίστηκε.
 Οι αρχές ερευνούν τουλάχιστον 50 καταγγελίες πολιτών που λένε ότι ο 43χρονος Μάικλ Λοΐζος, που παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας και
του άρεσε να τον φωνάζουν «Φαντομά», τους εξαπάτησε και τους απέσπασε «τεράστια ποσά».

Ένας καταγγέλλων από τη Μελβούρνη λέει πως ο καταζητούμενος του «έφαγε» 180.000 δολάρια. «Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα» είπε. Κάποιοι από τα θύματά του ήταν συνταξιούχοι και άλλοι βιοπαλαιστές που του εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους. Πρώην συνεργάτης του Λοΐζου δήλωσε πως «αν το ψέμα ήταν ολυμπιακό άθλημα ο Λοΐζος θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο». Τα έργα και οι ημέρες του έγιναν κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Herald Sun της Μελβούρνης.

Καθώς φαίνεται, στον 43χρονο Λοΐζο δεν αρκούσε η Αυστραλία και επέκτεινε τη δράση του και στη Νέα Ζηλανδία, όπου επίσης καταζητείται. Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα της απάτης είναι και ο διάσημος παίκτης του ράγκμπι Τζόνα Λόμου. Ο «Μάικλ» συνελήφθη στη Νέα Ζηλανδία, αλλά κατάφερε να διαφύγει, ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στην Αυστραλία. Από τότε παραμένει άφαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου