Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Θρήνος στην ομογένεια της Αυστραλίας


   Συντετριμμένη είναι σήμερα όλη η ομογένεια της Αυστραλίας μετά τον θάνατο του 46χρονου Παναγιώτη Γκλάβα ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια έδινε μάχη για τη ζωή του.
Ο Παναγιώτης Γκλάβας είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές στο παρελθόν λόγω του προβλήματος νεφρικής
ανεπάρκειας που αντιμετώπιζε με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρού.
Όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος» η περιπέτεια του Παναγιώτη άρχισε σε ηλικία μόλις 22 ετών όταν η ξαφνική άνοδος της πίεσής του προκάλεσε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και των δύο νεφρών. Τα νεφρά του αδυνατούσαν να εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες τους.
Ωστόσο, ένας άγνωστος δωρητής από το Albury τον απαλλάσσει από την αιμοκάθαρση, αλλά μόνο για λίγο γιατί το σώμα του Παναγιώτη απορρίπτει το καινούργιο νεφρό και ξαναμπαίνει στην ψυχοφθόρα διαδικασία της αιμοκάθαρσης.
Τη μεγάλη απόφαση πήρε στη συνέχεια η μητέρα του Αγγελική, το Σεπτέμβριο του 1995, η οποία, αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, κρατά το γιο της στη ζωή δίνοντάς του το νεφρό της και ελπίδες να συνεχίσει τη ζωή του φυσιολογικά.
Η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του Παναγιώτη εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά για τα επόμενα 10 χρόνια εξασφαλίζοντάς του μια ποιοτική ζωή μακριά από τα μηχανήματα. Όμως το σώμα του σιγά σιγά απορρίπτει το μόσχευμα, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκ νέου σε αιμοκάθαρση. Με επιφύλαξη οι γιατροί αντιμετωπίζουν την προοπτική τρίτης μεταμόσχευσης αφού το σώμα του Παναγιώτη παρήγαγε πολλά αντισώματα .
Στις 14 Νοεμβρίου 2006, το τρίτο μόσχευμα δώρισε η αδελφή του Διονυσία Καλαμβρέζου, που έσπευσε αμέσως στο πλευρό του κάνοντας ένα υπερατλαντικό ταξίδι από την Ζάκυνθο όπου διαμένει μόνιμα.
Όμως μετά από 4 χρόνια ο οργανισμός του απέρριψε και το τρίτο μόσχευμα και ο Παναγιώτης ξεκίνησε και πάλι την αιμοκάθαρση.
Μετά απ'όλα αυτά, πριν τρεις εβδομάδες οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.
Στις 17 Ιανουαρίου 2011 γίνεται η εγχείρηση, ενώ 4 ημέρες αργότερα μπαίνει στην εντατική μονάδα του Royal Melbourne Hospital με επιπλοκές και μία καρδιακή προσβολή. Στο διάστημα που επακολουθεί, υπέστη ακόμη πέντε καρδιακά επεισόδια αλλά έβγαινε πάντα νικητής. Σε κωματώδη κατάσταση και με βηματοδότη αγωνιζόταν για τη ζωή του. Μία εβδομάδα μετά υπέστη άλλες δύο καρδιακές προσβολές. Οι πιθανότητες να κρατηθεί στη ζωή λιγοστεύουν αλλά ο Παναγιώτης το παλεύει. Τις τελευταίες μάλιστα εβδομάδες αρχίζει να αποκτά επαφή με το περιβάλλον και να δείχνει καλύτερα.
Όμως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, το τέλος ήρθε με ένα ακόμα καρδιακό επεισόδιο το οποίο δεν άντεξε άλλο η καρδιά του και το ταλαιπωρημένό του σώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου