Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τροφές με «ερωτικές ιδιότητες»

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και από την αρχαία εποχή ακόμη το γεύμα θεωρούνταν τελετουργία και οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασίας αυτό. Αφιέρωναν αρκετό χρόνο σε όλη αυτή την τελετουργία, συμμετείχαν και με τις πέντε αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον και τα
εδέσματα που σέρβιραν ήταν προσεκτικά διαλεγμένα ώστε να διεγείρουν την ερωτική διάθεση.

Τροφές με «ερωτικές ιδιότητες»


Οστρακοειδή

Τα γνωστά σε όλους μας στρείδια από την αρχαιότητα ήδη, θεωρούνται ότι αυξάνουν τη λίμπιντο, αν και οι αντιλήψεις αυτές δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά.
Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα μαλάκια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σελήνιο, τα οποία ενισχύουν τη γονιμότητα και την κυκλοφορία αίματος στα γεννητικά όργανα.
Μια ενδιαφέρουσα και λογική προσέγγιση που βασίζεται στην επιστήμη της ψυχολογίας είναι ότι τα στρείδια έχουν αφροδισιακές ιδιότητες εξαιτίας του σχήματός τους αφού έχουν σχισμοειδές σχήμα και μαλακή υφή που παραπέμπει στα γυναικεία γεννητικά όργανα.
Επειδή η σεξουαλική διέγερση σε μεγαλύτερο βαθμό ξεκινάει από τον εγκέφαλο και σε μικρότερο από τα γεννητικά όργανα ή τα κέντρα διέγερσης, Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που οι άνθρωποι στο παρελθόν συνδύασαν τα μύδια με τη σεξουαλικότητα.

Κρασί

Το κρασί έχει πολλαπλές ευεργετικές και αφροδισιακές ιδιότητες, αρκεί να χρησιμοποιηθεί με μέτρο. Το κρασί ηρεμεί και καταστέλλει το άγχος, τις φοβίες και τις ανασφάλειες. Επιπλέον, βοηθάει στην διέγερση της ερωτικής διάθεσης, αυξάνοντας σταδιακά και την ευεξία. Ένα ή δυο ποτήρια κόκκινου κρασιού ή τρία έως τέσσερα λευκού αυξάνουν την ερωτική επιθυμία. Είναι πολύ σημαντικό πως όλες οι σύγχρονες έρευνες για το κρασί επισημαίνουν πως περιέχει περισσότερα από 170 διαφορετικά ιχνοστοιχεία και ουσίες, με διαφορετικές επιδράσεις, ευεργετικές στην καρδιά, τον εγκέφαλο, το νευρικό και το κυκλοφορικό σύστημα.

Μέλι
Το μέλι απέκτησε την αφροδισιακή του φήμη από τους Αρχαίους Αιγυπτίους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως βάση για ερωτικά φίλτρα, ερωτικές συνταγές ενώ αποτελούσε τροφή των Φαραώ, με έντονη ερωτική ζωή. Πίστευαν ότι αντιμετωπίζει την ανδρική ανικανότητα και θεραπεύει την στειρότητα. Η έντονη γλυκιά γεύση του και η ιδιαίτερη μυρωδιά του έχει επίδραση στον εγκέφαλο παρόμοια με την σοκολάτα. Στην Ελλάδα ο συνδυασμός με καρύδια και άλλους ξηρούς καρπούς έχει… μυθικές διαστάσεις ενώ εξαιρετικά αποτελεσματικό είναι σε συνδυασμό, με πολτό εξωτικών φρούτων και πιπερόριζα (τζίντζερ) ή κορίανδρο.

Μπανάνες

Η μπανάνα είναι εδώ και αιώνες ένα από τα αγαπημένα φυσικά αφροδισιακά. Εκτός από το σχήμα του, που… εξάπτει την φαντασία – έχει έντονα χαρακτηριστικά στην γεύση, στο άρωμα και στην υφή του. Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και κάλιο, στοιχεία άκρως απαραίτητα για την παραγωγή των ορμονών του ανθρώπινου σώματος και την λειτουργία του μυϊκού συστήματος.
Ξεκινήστε λοιπόν την προετοιμασία σας για τη μεγάλη βραδιά από... το σούπερ μάρκετ! Οι τροφές μπορεί να είναι αρκετά αφροδισιακές όταν ξέρει κανείς πώς να τις συνδυάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου