Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δίνει συνέντευξη σε ομοφυλοφιλικό περιοδικό και προκαλεί


   Συνέντευξη σε ομοφυλοφιλικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ανάβοντας πυρκαγιές! Ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, ακόμα και της υιοθέτησης παιδιών από
ομόφυλα ζευγάρια, ενώ δε θα είχε κανένα πρόβλημα να διοργανωθεί στην πόλη gay parade όπως γίνεται στην Αθήνα.
Φυσικά, τα αίματα πήραν φωτιά και οι απαντήσεις ήρθαν από τον περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη αλλά και τον μητροπολίτη Άνθιμο.
Ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η ισοπέδωση των πάντων, μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί. Όλοι έχουμε φίλους γκέι, αλλά εγώ γκέι πολιτική δεν κάνω. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα ανθρώπινο κοινωνικό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, όπως εμείς μένουμε πιστοί στις παραδόσεις μας και την Ορθοδοξία».
Ο περιφερειάρχης δεν δίστασε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι οι οποιεσδήποτε παρελάσεις ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα προκαλέσουν την αντίδραση των πολιτών και θα βρουν αντίθετο τον ίδιο.
Σε ηπιότερα μήκη κύματος κινήθηκε η απάντηση του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη, λέγοντας ότι «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Τυχόν νεότερες εναλλακτικές απόψεις, είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας το πώς θα τις χειριστεί».
Στη συνέντευξη στο περιοδικό «Screw» ο κ. Μπουτάρης υπογραμμίζει ότι έχει θέσει σαν στόχο τη συνεργασία με δημάρχους και από άλλες πόλεις, για την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου.
«Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με το Δίκαιο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Αν θέλουμε να λεγόμαστε και εμείς σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Παράλληλα, όσον αφορά την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο κ. Μπουτάρης είπε «στην Αμερική επιτρέπονται, που είναι πιο συντηρητική χώρα από τη δική μας».
Τέλος, στη συνέντευξη ο κ. Μπουτάρης είπε ότι έχει γκέι φίλους και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους ή πρωτοβουλίες σχετικών οργανώσεων, ενώ τόνισε ότι «αν οι παρελάσεις ομοφυλόφιλων γίνονται σε Λονδίνο, Βερολίνο, θα γίνουν και στη χώρα μας» . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου