Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ενώ τιμούσαμε την γενοκτονία των Ποντίων ο κ. Μπουτάρης δήλωνε υπερήφανος για τον Κεμάλ


 Με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε:
«Περίεργη σύμπτωση. Πολύ άσχημη περίοδο επέλεξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για να δηλώσει

στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν, την τιμή που αισθάνεται γιατί ο ηγέτης των Τούρκων Μουσταφά Κεμάλ – ο επονομαζόμενος Ατατούρκ – κατάγεται, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, από τη Θεσσαλονίκη.
Ακριβώς την περίοδο που στην Ελλάδα τιμούμε την μνήμη των 353.000 θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας, που συνέβη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με θύτη το τότε επίσημο τουρκικό
κράτος.
Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη έχει πράγματι την τιμή να βρίσκονται στην γη της τα αδέλφια μας από τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μικρά Ασία, που γλίτωσαν από τις σφαγές και ήλθαν πρόσφυγες σε τούτο τον τόπο. Σήμερα ζουν ελάχιστοι από αυτούς. Ζουν, όμως, τα παιδιά και τα εγγόνια τους τα οποία τιμούν, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες, την ιστορία μας.
Όλοι προσβλέπουμε σε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Θέλουμε, μέσω της ευρωπαϊκής πορείας της γειτονικής μας χώρας, μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Προϋπόθεση, όμως, για ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ μας είναι αυτές να στηρίζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στην γνώση των ιστορικών γεγονότων.
Τέλος, πληροφορούμε τον κ. Μπουτάρη ότι η καλή γνώση της ιστορίας επιβάλλεται ώστε να αποφεύγονται κακοτοπιές και να μην… “πηγαίνει τζάμπα η τιμή”. Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ – γεννήθηκε στη Χρυσαυγή του Λαγκαδά –.
Αυτό προς αποφυγή κάθε παρανόησης.
Εμείς, ως μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στους αγώνες του ποντιακού, αλλά και του μικρασιατικού και του θρακικού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας που διεπράχθη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Ήδη, ως δημοτική παράταξη φέραμε σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το οποίο εγκρίθηκε και ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των μελών του».
πηγη  amaliada-news   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

grafoume pigi patriotes !!!!
amaliada-news

Δημοσίευση σχολίου