Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το χαλάζι χτύπησε καλλιέργειες στην Ηλεία


Έντονες καταιγίδες και χαλάζι εκδηλώθηκαν στην κεντρική και νότια Ηλεία, που είχαν ως συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή πολλών αγροτικών καλλιεργειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων
μετεωρολογικών σταθμών της Ηλείας, όπως καταγράφονται στο σχετικό ρεπορτάζ του τοπικού τύπου τα περισσότερο έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Πύργου και της Ανδρίτσαινας.






Στην πόλη του Πύργου και κυρίως στις πιο νότιες και ανατολικές περιοχές σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση. Ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε περισσότερα από 16 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης με την θερμοκρασία κατα την διάρκεια της καταιγίδας να κατρακυλά από τους 21 στους 15 βαθμούς Κελσίου.






Περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν στην Ανδρίτσαινα και την ευρύτερη ημιορεινή - ορεινή περιοχή της νοτιανατολικής Ηλείας. Ξεπέρασε τα 20 χιλιοστά το ύψος βροχόπτωσης σύμφωνα με τις καταγραφές του εκεί μετεωρολογικού σταθμού. Η θερμοκρασία στην Ανδρίτσαινα θύμισε χειμώνα κατρακυλώντας στους 9 βαθμούς Κελσίου! Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα εκδηλωθούν και την Πέμπτη, ωστόσο τα φαινόμενα θα ειναι πιο περιορισμένα.






Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλές καλλιέργειες καρπουζιού, κολοκυθιού και καλαμποκιού συμπεριλαμβάνονται στις καλλιέργειες που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου (Αγ. Ιωάννης, Βυτινέικα, Τραγανό Πύργου, Χανάκια κ.α.).






Καταστροφές καταγράφονται και σε Ανδρίτσαινα και Αλιφείρα, με καλλιέργειες σιταριού, κριθαριού, βρώμης αλλά και αμπέλια και ελαιόδεντρα να έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.






Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να φανεί ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής στις περιοχές του νομού που επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου