Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συνολικά 14.000 φρουροί για την συνάντηση της G8


Περίπου 14.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και οπλίτες θα αναπτυχθούν σε μία έκταση 35 χλμ. επί 15 χλμ. για την προστασία των συμμετεχόντων στην σύσκεψη της Ομάδας G8 στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία, στις 26 και 27 Μαΐου, ανακοινώθηκε σήμερα από επίσημες πηγές.

Στη σύνοδο αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των Η.Π.Α., της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας, καθώς και πολιτικοί ταγοί από άλλες προσκεκλημένες χώρες. Πρωτεύοντα θέματα στις συζητήσεις θα είναι οι αραβικές εξεγέρσεις και η πυρηνική ασφάλεια, έπειτα από το συμβάν στη Φουκουσίμα.

Ο αστυνομικός κλοιός θα έχει διπλή αποστολή, όχι μόνον να προστατεύσει τους ηγέτες της G8, αλλά παράλληλα να αποτρέψει πιθανές βίαιες κινητοποιήσεις στα περιθώρια της συνόδου.

Στο τεχνολογικό οπλοστάσιο των συστημάτων ασφαλείας θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα εποπτεύουν τον «θόλο» που θα δημιουργηθεί πάνω από τη Ντοβίλ, στην έκταση και στο ύψος του οποίου θα απαγορεύεται κάθε είδους υπερπτήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου