Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κύκλωμα της Πολεοδομίας


Εφέτης ανακριτής αναμένεται ν’ αναλάβει να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς με πρωταγωνιστές στελέχη της Πολεοδομίας, αστυνομικούς αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους σε Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου. 


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να συγκληθεί η Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου για να περάσουν στα χέρια εφέτη ανακριτή οι δύο δικογραφίες που εκκρεμούν από το 2005 και αφορούν κύκλωμα που δρούσε στα νησιά των Κυκλάδων αποκομίζοντας εκατομμύρια ευρώ.

Παρότι για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απιστία σε βάρος του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση και πλαστογραφία, η έρευνα παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση. Για το λόγο αυτό παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που λόγω και της περιπλοκότητάς της θα πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί, το κύκλωμα δρούσε κυρίως στη Μύκονο όπου με τη συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων, αστυνομικών αλλά υπαλλήλων της Πολεοδομίας Κυκλάδων κέρδιζαν πολλά εκατομμύρια ευρώ από ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για να γλυτώσουν την κατεδάφιση ή τα υψηλά πρόστιμα της Εφορίας. Περισσότερα από 15.000 ευρώ, εκτιμάται ότι κατέβαλε ο κάθε ιδιοκτήτης κατοικίας ή ξενοδοχείου για να εξασφαλίσει τη βεβαίωση της Πολεοδομίας ότι έχει κατεδαφιστεί η αυθαίρετη κατασκευή του, χωρίς αυτό να έχει γίνει στην πραγματικότητα.

Άλλοτε, έναντι αδράς αμοιβής στο κύκλωμα, τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί παρέμεναν ανείσπρακτα καθώς δεν κατάφερναν να φτάσουν ποτέ στην Εφορία, προκαλώντας ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους για συμμετοχή στην υπόθεση είναι ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου