Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Oργή Λιάπη για τα 178 εκατ. ευρώ


 Στη Δικαιοσύνη δηλώνει ότι θα καταφύγει ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μιχάλης Λιάπης, εναντίον όσων τον κατονομάζουν ως τον πρώην υπουργό που έχει καταθέσεις 178 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.

Eιδικότερα, σε απάντηση δημοσιευμάτων που τον εμπλέκουν αμέσως ή εμμέσως, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ορισμένα δημοσιεύματα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει πια τα όρια της αθλιότητας. Τερατολογούν! Και εμπλέκουν το όνομά μου διακινώντας λάσπη, για να εξυπηρετήσουν προφανείς σκοπιμότητες. Με υποχρεώνουν έτσι να καταθέσω αγωγές. Αλλά και μηνύσεις, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι όλοι οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχθεί και είναι στη διάθεση της Βουλής».
Ολα ξεκίνησαν όταν πριν λίγο καιρό εμφανίσθηκαν δημοσιεύματα ότι δήθεν το ΣΔΟΕ εντόπισε καταθέσεις ενός κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες και απέκρυπτε από την Εφορία.
Κι ενώ το ΣΔΟΕ δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, η έντονη φημολογία έχει αναστατώσει τον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση.
Στη διάρκεια των ημερών αυτών τα 178 εκατ. έγιναν 176 ή και 187 και άρχισαν να παρεισφρέουν δύο-τρία ονόματα «υπόπτων». Το θέμα είχε τεθεί στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου, Ευάγγελου Αργύρη, με τη συμμετοχή των βουλευτών όλων των κομμάτων που συνιστούν την επιτροπή, μαζί με τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συμμετέχουν στην Επιτροπή.
Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίστηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης και αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το «πόθεν έσχες», να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία. Πράγμα που έγινε χωρίς να είχε υπάρξει απάντηση από το ΣΔΟΕ έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Αργύρης στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» του «Μέγκα» το βράδυ της Δευτέρας.
Παράλληλα, ο βουλευτής ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είχε δηλώσει ότι θα κατέθετε στον Αρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου επειδή δεν ανακοινώνεται το όνομα του πρώην υπουργού.
Η υπόθεση όμως δεν αφορά μόνο το «πόθεν έσχες» του συγκεκριμένου πολιτικού, αλλά θέτει και ερωτήματα για τον τρόπο που το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ χειρίζονται την υπόθεση, αφήνοντας διαρροές χωρίς να ανακοινώνουν επίσημα κάτι το ουσιαστικό.
Πρώτη έμμεση αναφορά έκανε η «Αυριανή της Κυριακής», 3 Απριλίου, με πρωτοσέλιδο «Ο ανιψιός ή ο θείος τα είχαν βουτήξει;», ενώ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», φέρεται να αποκάλυψε ότι ο υπουργός είναι ο κ. Λιάπης, ότι έχει καταθέσεις 148 και όχι 178 εκατ. ευρώ και τα έχει όχι στο εξωτερικό, αλλά σε ελληνική ιδιωτική τράπεζα του Κολωνακίου.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης έσπευσε να προσθέσει ότι αποκαλύπτει τα όσα ακούγονται και ότι ο ίδιος «δεν τα υιοθετεί».
Δεν άργησαν βεβαίως να πάρουν φωτιά και τα διάφορα blogs, οπότε ήταν αναμενόμενο να τοποθετηθεί δημοσίως ο κ. Λιάπης με την προαναφερθείσα οργισμένη δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου