Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο Πάγκαλος στηρίζει Παπακωνσταντίνου και λυπάται για τον Ακη


 Τη στήριξή του στον υπουργό των Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ για την υπόθεση των υποβρυχίων και τον Ακη Τσοχατζόπουλο αναφέρει ότι «πολιτικά το πράγμα δεν αντέχεται» και πως λυπάται για τον πρώην Υπουργό.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real», ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε πως θα στηρίζει τον Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας «τύχη» για τη χώρα την ύπαρξη ενός τόσο αυστηρού υπουργού. Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαφωνίες, τόνισε ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ όταν ασκούμε κριτική, ώστε να είναι σαφές το αντικείμενο της διαφωνίας.
Εξάλλου, μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως είχε καθοριστεί έγκαιρα ότι η άνοιξη του 2011 θα είναι ο πιο «βαρύς χειμώνας» της Οικονομίας. «Είμαστε στο πιο χαμηλό σημείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε, επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας και του τραπεζικού συστήματος, τονίζοντας ότι έχει αναφερθεί σε αυτό αρκετές φορές, αλλά, όπως είπε, «δεν ακούγομαι γι’ αυτά, παρά μόνο, όταν λέω καμία κουβέντα του τύπου ‘όλοι τα φάγαμε’. Δεν υπάρχει τρόπος να πεις, με έντονο τρόπο, ότι είναι ανάγκη να γίνουν συγχωνεύσεις τραπεζών. Τι να πω; Αντε ουστ, συγχωνευθείτε, γιατί δεν αντέχουμε;».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των υποβρυχίων και προσωπικά για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι «πολιτικά το πράγμα δεν αντέχεται», ενώ για τον Ακη δήλωσε λυπημένος, γιατί, όπως ανέφερε, συναισθηματικά ήταν κοντά στον κ. Τσοχατζόπουλο.
Και συμπλήρωσε: «Ο,τι και να έχει κάνει, ό,τι και να βγει εις βάρος του από τη διαδικασία, πολιτικά το πράγμα δεν αντέχεται».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι παρ’ όλο που πέρασε κάποιες ανθρώπινες στιγμές, με τον παρ’ ολίγον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν τον υποστήριξε, τονίζοντας ότι στο «Πεντελικό» (είχε συναντηθεί εκεί με άλλους πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ) η προσπάθεια ήταν να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τον κ. Τσοχατζόπουλο, καθώς πολλά στελέχη ήταν επιφυλακτικά απέναντι του. Οπως είπε, όλοι όσοι τους εξύβριζαν τότε, θα πρέπει τώρα να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να μεταμεληθούν, τουλάχιστον εσωτερικά: «Να πουν μπροστά στον καθρέφτη, πώς την πάτησα έτσι;».
Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε ότι υπήρχαν πεδία στο δημόσιο βίο, που «αναμφισβήτητα έκαναν πάρτι, αλλά όχι παντού. Εκεί που τα έβρισκαν τα έκαναν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι όπου υπάρχουν αποδείξεις, πρέπει να υπάρξει και τιμωρία.
Τέλος, για την κριτική που ασκεί ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην κυβερνητική πολιτική, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι «σαγηνευτικά», ωστόσο, όπως είπε, «το μείγμα του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει μόνον αυξήσεις δαπανών». Οχι όμως και εσόδων, εκτιμώντας ότι για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν λέει ποια φορολογικά μέτρα θα πάρει για να αυξήσει τα έσοδα του κράτους» και συμπλήρωσε: «Φοβούμαι ότι πάλι σαλπίζει σε ένα άδειο γήπεδο, αλλά κανείς δεν τον ακούει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου