Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μικροεπεισόδια με συμβασιούχους


Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν εργαζόμενοι στους δήμους προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Εσωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι συμβασιούχοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στην οδό Κουμπάρη στο Κολωνάκι, οι οποίες προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση προς το υπουργείο Εσωτερικών, επί της βασιλίσσης Σοφίας. Πάντως, αντιπροσωπεία των συμβασιούχων έφτασε στο υπουργείο Εσωτερικών και περίμενε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.
Οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Παράλληλα, το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.
Νωρίτερα εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ συμβασιούχοι του Δημοσίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι της ΕΥΔΑΠ. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Άμυνας εργαζομένων στην Πυρκάλ.
Επίσης, μικροπωλητές των Αγίων Αναργύρων συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Κάνιγγος (υπουργείο Εμπορίου).
Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος συμβασιούχοι του Δημοσίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Την ίδια ώρα, συνταξιούχοι της ΕΥΔΑΠ συγκεντρώθηκαν έξω από το Σύλλογό τους στη Ζήνωνος 4 για να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εργασίας.
Επίσης, έξω από το υπουργείο Άμυνας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στην Πυρκάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου