Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Καραμανλής: Δεν συνδέω την τύχη μου με άλλους...


 Ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει «παρών», παρότι παλαιοί συνεργάτες του λένε ότι δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν θα πολιτευτεί ξανά. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Realnews».

Στο δημοσίευμα επαναφέρεται η φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, την Παρασκευή, στη Βουλή, σε ένα λογοπαίγνιο προς τον Πρωθυπουργό. «Είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό... Εγώ σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα»!, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προς στιγμήν «πάγωσε» η Ολομέλεια. «Τι εννοούσε, ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα;», αναρωτήθηκαν άπαντες.
Ο Αντ. Σαμαράς πάλι, πάνω στον οίστρο του, έδειξε απορημένος σημειώνει η εφημερίδα- όταν τον πλησιάσαμε έξω από την αίθουσα της Βουλής. «Τι είπα; Οτι ο πρωθυπουργός είναι απερχόμενος. Τον Παπανδρέου εννοούσα και όχι τον Καραμανλή», διευκρίνισε, με τρόπο που δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση.
Αλλωστε, και ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν απέδωσε σημασία στην επίμαχη φράση, προφανώς επειδή κατάλαβε ότι δεν είχε λόγο να φυσήξει μία φωτιά που είχε ήδη ανάψει... «Γλώσσα λανθάνουσα...», σχολίαζαν οι δημοσιογράφοι, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Εξάλλου, μία δική του δήλωση είχε ανάψει τη σπίθα ανάμεσα στο σαμαρικό και το καραμανλικό μπλοκ, διαψεύδοντας τα σενάρια αποστρατείας του Καραμανλή. «Ο Καραμανλής ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Θεσσαλονικείς από την πρώτη ημέρα την τιμά. Και θα εξακολουθήσει να την τιμά».
Γιατί επέλεξε τώρα να στείλει αυτό το μήνυμα ο Καραμανλής; Υποψιάζεται ότι εξυφαίνονται σχέδια εναντίον του ή ήθελε να δηλώσει «παρών» μετά τη «στοχοποίηση» καραμανλικών για τα παράπονα που ακούστηκαν στη σύσκεψη των τομεαρχών και την αιχμή Σαμαρά «αντιλαμβάνομαι τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη»; Ολα μαζί, είναι η απάντηση, αν κρίνει κανείς από το καρφί του Ευάγ. Αντώναρου στην ίδια συνέντευξη: «Δεν πρέπει να κουβαλάει η ΝΔ κανένα ενοχικό σύνδρομο, κατά τη δική μου αντίληψη. Αποδεικνύεται, καθώς περνάει ο χρόνος, ότι εμείς είπαμε την αλήθεια στους Ελληνες πολίτες».
Δηλώνει «παρών»
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος και πάλι, παρότι οι συνεργάτες του επιμένουν ότι ακόμα το σκέφτεται... Και το μήνυμα που έστειλε είναι ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την πολιτική παρουσία του με συμφωνίες ή συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Αλλωστε, όπως έχει πει σε συνομιλητές του «δεν συνδέει την τύχη του με την τύχη των συνεργατών του, όσο κι αν τους εκτιμά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου