Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κούλουμα με τσουχτερό κρύο


Ήλιος με… δόντια και χιόνια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού φέτος θα γίνει με τσουχτερό κρύο και
χιόνια ακόμα και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν στα πελάγη έως και τα 9 μποφόρ.
 
Το πέταγμα του χαρταετού και η επιστροφή των εκδρομέων προβλέπεται να γίνουν μετά δυσκολίας, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας να ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από απότομη πτώση της θερμοκρασίας με την αίσθηση του κρύου στην πρωτεύουσα να αγγίζει ακόμα και τους -4 βαθμούς Κελσίου.
Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε μικρή άνοδο, από την Κυριακή θα σημειωθούν χιόνια, θα ενισχυθούν οι άνεμοι και ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Την Καθαρά Δευτέρα, προβλέπονται χιονοπτώσεις σε σχεδόν ολόκληρη την Ανατολική Ελλάδα, στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ο υδράργυρος θα δείξει έως και -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση του κρύου θα αγγίζει μέχρι και τους -13 βαθμούς Κελσίου.
Οι ενισχυμένοι βοριάδες θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Σάββατο 05/03/2011
Καιρός: στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Από το βραδύ στα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και οι βροχές θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Κυριακή 06/03/2011
Καιρός: νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χωρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως το βράδυ.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. στα ανατολικά ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι με τάση ενίσχυσης .
Θερμοκρασία: πρόσκαιρη άνοδος ως προς τη μεγίστη τιμή όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια σε σταδιακή πτώση.

Καθαρά Δευτέρα 07/03/2011
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση.

Τρίτη 08/03/2011
Καιρός: γενικά κακοκαιρία με χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και βροχή η χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. τοπικά ολικός παγετός στα βορειοδυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου