Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Έξαλλη με τα μέσα ενημέρωσης η πρωθυπουργός της Αυστραλίας


Για τα δημοσιεύματα για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Σκληρή επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπέλυσε η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ για όσα μεταδίδουν σχετικά με τη στάση της ίδιας και της κυβέρνησής της απέναντι στον ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

«Η άποψή μου για τον Ασάνζ και τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματά του δεν σημαίνει κιόλας πως η Αυστραλία θα του στερήσει την βοήθεια που κάθε Αυστραλός πολίτης δικαιούται. Αυτή τη βοήθεια του την παρέχουμε», δήλωσε η κ. Γκίλαρντ, πρόσθεσε, όμως, πως για το θέμα αυτό δεν θα κάνει παραστάσεις στις ΗΠΑ.

«Το νομικό σύστημα των ΗΠΑ αφορά τη χώρα της. Όπως εμείς δεν ανεχόμαστε από τις ΗΠΑ και οποιαδήποτε άλλη χώρα να μας δώσουν μαθήματα απόδοσης δικαιοσύνης, ούτε και εμείς μπορούμε να επεμβαίνουμε στα δικά τους θέματα».

Η Αυστραλή πρωθυπουργός είπε ακόμα πως είναι λάθος να ταυτίζεται το WikiLeaks με άλλες αποκαλύψεις όπως το watergate. «Εκεί», είπε, «έγινε σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα. Παρουσιάστηκαν στοιχεία. Αντιθέτως το WikiLeaks αποκαλύπτει εκθέσεις και έγγραφα που δεν σημαίνει, απαριτήτως, ότι αντικατοπτρίζουν και την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου