Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Όρος η παραίτηση Καντάφι


Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί που δημιούργησαν το Εθνικό Συμβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, Βεγγάζη, δέχονται συνομιλίες με
μοναδικό θέμα την παραίτηση του Μουάμαρ Καντάφι ή την εξορία του για να σταματήσει η αιματοχυσία. Αυτό ο όρος τέθηκε σύμφωνα με το βοηθό του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για τον Αχμεντ Ζαμπρίλ που πρόσθεσε ότι η δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού θα βοηθήσει να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των ανταρτών αλλά και στην ανατροπή του Καντάφι, που αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία.
«Εάν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν για ένα και μοναδικό θέμα: πώς θα φύγει ή θα ανατραπεί ο Καντάφι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει για διαπραγμάτευση» είπε μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερ» εκ μέρους του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.
«Το στρατιωτικό συμβούλιο στη Βεγγάζη άρχισε προετοιμασίες οργάνωσης, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα κινηθούν στρατιωτικές δυνάμεις προς το δυτικό τμήμα της Λιβύης αλλά υπάρχουν προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για κάθε εξέλιξη τις προσεχείς ημέρες» ανέφερε καταλήγοντας η ίδια πηγή.
Στο μεταξύ το καθεστώς συνεχίζει και σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς αποφεύγοντας ηθελημένα ή μη να χτυπήσει στόχους.
Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ενίσχυση του κυβερνητικού στρατού με μισθοφόρους.
Να σημειωθεί, ακόμη, ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την κρίση στη Λιβύη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Π. Μπεγλίτης, ο υφυπουργός Δ. Δόλλης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ι.Α. Ζέππος.
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς και οι επιχειρησιακές δραστηριότητες των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη Σούδα και το Άκτιο.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα υποσχέθηκε στην Αίγυπτο να απομακρύνει με πολεμικά πλοία εκατοντάδες Αιγυπτίους που παραμένουν αποκλεισμένοι στην Τυνησία, τους οποίους εκδίωξε το λιβυκό καθεστώς, θεωρώντας τους υποκινητές της εξέγερσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου